Ruotsin hovi hylkäsi Maraboun – suklaayhtiö jatkaa Venäjä-bisneksiä

Ruotsin kuningashuone on irtisanonut Marabou-suklaabrändin hovihankkijalistoiltaan. Syynä ovat Maraboun omistajan epämääräiset Venäjä-bisnekset. Käytännössä omistaja on kieltäytynyt vetäytymästä Venäjän markkinoilta.

Ruotsin kuningashuone on lakannut käyttämästä Marabou-suklaata hovihankkijalistallaan. Irtosanomisesta kertovat tietotoimisto TT ja sanomalehti Expressen. 

– Kuningashuoneella ja kyseisellä yrityksellä ei tällä hetkellä ole liikesuhdetta. Kokonaisarvioinnissa hovihankkijalautakunta päätti siksi viime vuoden lopussa olla uusimatta hovin hankintasopimusta", hovin edustaja myöntää sähköpostitse uutistoimisto TT:lle. 

Marabou-brändi nousi huomion kohteeksi viime vuonna, kun sen omistaja Mondelez joutui Ukrainan korruptiontorjuntaviraston (NACP) mustalle listalle sen toiminnan seurauksena Venäjällä. Useat kaupat poistivat tavarat hyllyistään ja monet suuret toimijat kuten lentoyhtiö SAS ja Ruotsin Puolustusvoimat päättivät boikotoida yritystä.

Mondelez ilmoitti myöhemmin erottavansa Venäjän toimintonsa muusta yhtiöstä ennen vuoden loppua, mutta toimintaa ei kuitenkaan haluttu sulkea tai myydä. 

Kuninkaallisen hovihankkijayhdistyksen mukaan Ruotsin hovin tavarantoimittajien listalle lukeutuu noin 130 yritystä. 

Lue myös:

    Uusimmat