Marabouta boikotoidaan Ruotsissa
Aftonbladet kertoo Maraboun omistavan elintarvikeyrityksen alati laajenevasta boikotista. Boikotin taustalla on yrityksen toiminta Venäjällä.
Lentoyhtiö Scandinavian Airlines sekä Ruotsin valtion omistama rautatieyhtiö SJ ovat tiedottaneet boikotoivansa suklaamerkki Marabouta, uutisoi ruotsalaismedia Aftonbladet. Boikotista uutisoi myös Reuters. Myös Ruotsin jalkapallomaajoukkue lopetti spnsorointisopimuksensa Maraboun kanssa.
Boikotin syynä on Ukrainan ilmoitus laittaa mustalle listalle Maraboun omistava elintarvikejätti Mondelez, jolla on tehtaita ja myyntiä Venäjällä.
– Taustalla on, että Mondelez toimii edelleen Venäjällä ja maksaa siten Venäjälle veroa, kertoi Leila Fogelholm SJ:n lehdistöpalvelusta Aftonbladetin mukaan.
SJ ei osta enää tuotteita Mondelezilta.
Mondelezin tuotemerkkejä ovat Maraboun ohella muun muassa Daim, Philadelphia, Oreo, Toblerone ja O'boy.
Myös Norjassa reagoitu
Myös Norjassa on reagoitu: Norjan matkailuyhdistys irtisanoi yhteistyönsä Mondelezin kanssa. Lentoyhtiö Norwegian ei aio myöskään jatka yhteistyötään.
– Tuotannon jatkuminen Venäjällä ei sovi yhteen arvojemme kanssa, Norwegianin viestintäpäällikkö Grete Kruse Roald perusteli Dagbladetille.
Lisäksi esimerkiksi Strawberry-hotelliketju boikotoi Mondelezin tuotteita 229 hotellissaan.
Mondelez omistaa Norjassa suosituin Freia-suklaamerkin.
Katso myös: Mitä eroa on halpis- ja luksussuklaalla?
Lähteet: Aftonbladet, Reuters
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"