Rydbergin pihvi
- 500 g naudan sisä- tai ulkofileetä
- 6 perunaa
- 2 sipulia
- 1 rkl voita
- suolaa
- mustapippuria
- hienonnettua persiljaa
- 4 uppomunaa
Kuutioi häränfilee pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös sipuli ja perunat. Paista peruna- ja sipulikuutiot kypsiksi kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista lihat voissa kypsiksi samalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja uppomunien kanssa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Uppomuna
- 4 munaa
- 2 ltr vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
Kiehauta vesi ja lisää sinne etikka kun se poreilee kevyesti. Riko munat pieniin kippoihin. Kaada munat kevyesti kiehuvaan veteen varovasti yksi kerrallaan. Hauduta munia noin 3 minuuttia ja nosta ne varovasti pois vedestä reikäkauhan avulla.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala