Saara Arvan jäänteiden luututkimus valmis: Mika Moringia kuulusteltu kahdesti – "Vain kaksi tietää, mitä on tapahtunut"

Pohjois-Savon Vesannolta huhtikuun alussa löytyneen Saara Arvan jäänteistä tehdyt luututkimukset ovat valmistuneet. 

– En voi tässä vaiheessa vielä kertoa, oliko luututkimusten tuloksista apua vai ei, tutkinnanjohtaja Esko Salo Itä-Suomen poliisista sanoo MTV Uutisille.

Toisin sanoen poliisi ei toistaiseksi halua paljastaa, osoittavatko luututkimukset mahdollisesti sen, että Arva olisi joutunut ulkoisen vakavan väkivallan uhriksi.

Poliisi epäilee Arvan joutuneen Mika Moringin tappamaksi syksyllä 2019. Moringia on tarkoitus kuulla luututkimusten tuloksista myöhemmin.

MTV Uutisten tietojen mukaan Arvan jäänteiden löytymisen jälkeen Moringia on ehditty kuulustella kaksi kertaa, viimeksi pari viikkoa sitten.

– Hän pitäytyy edelleen siinä kertomuksessa, että hänellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Salo myöntää, että juttu on tutkinnallisesti todella haastava. Esitutkintapöytäkirjan on tarkoitus valmistua syksyn aikana syyttäjälle.

– Tutkinta koostuu pienistä palasista. Suurin ongelma tässä on se, että vain kaksi ihmistä tietää, mitä on tapahtunut. Toinen heistä ei ole enää kertomassa asiaa ja toinen kiistää rikoksen.

Poliisi odottaa vielä tutkimustuloksia Arvan ruumiin löytöpaikan ympäristöstä otetuista näytteistä. Ympäristöstä on löytynyt muun muassa erilaisia esineitä. Laboratoriossa tutkittavana on myös ympäristön maa-ainesta.

– Laboratorioon on mennyt kaikkiaan toistasataa näytettä, Salo sanoo.

Vesannolta 6. huhtikuuta löytynyt ruumis varmistui Saara Arvaksi hammaskarttatutkimusten perusteella. Myöhemmin myös DNA-tutkimus on vahvistanut, että kyseessä on Arva.

Saara Arva oli ennen katoamistaan 2019 nähty Mika Moringin seurassa. Moringin kertoman mukaan Arva olisi lähtenyt omille teilleen omasta tahdostaan. Moring on sittemmin tuomittu useista seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

Häntä epäillään myös yhä kateissa olevan Katja Miinalaisen taposta.

Lue myös:

    Uusimmat