Sadat mielenosoittajat vastustivat suomalaisten suosimassa matkakohteessa massaturismia ja sen vaikutuksia

Barcelonassa vieraili paikallisviranomaisten mukaan viime vuoden aikana 12 miljoonaa turistia. Kaupungissa asuu noin 1,6 miljoonaa ihmistä.

Espanjassa useat sadat mielenosoittajat kokoontuivat lauantaina Barcelonan kaupungissa protestoimaan massaturismia ja sen vaikutuksia vastaan.

Poliisin arvion mukaan paikalla oli noin 2  800 ihmistä. 

Mielenosoittajat marssivat pitkin Barcelonan ranta-aluetta vaatien uutta talousmallia, joka vähentäisi kaupunkiin vuosittain tulvivien turistien määrää.

– Minulla ei ole mitään matkailua vastaan, mutta täällä Barcelonassa kärsimme liiallisesta matkailusta, joka on tehnyt kaupungistamme elinkelvottoman, sanoi 70-vuotias sosiologi Jordi Guiu.

Mielenosoittajat pysähtyivät myös paikallisten hotellien edessä yllättääkseen matkailijat.

– Turistit pois naapurustostamme, ihmiset huusivat.

Elinkustannusten nousu huolettaa

Mielenosoittajien tärkeimpiä huolenaiheita ovat kaupungin nousevat elinkustannukset sekä matkailun vaikutukset paikalliseen kaupan alaan ja työolosuhteisiin.

Barcelonassa vieraili paikallisviranomaisten mukaan viime vuoden aikana 12 miljoonaa turistia. 

Kaupungissa asuu noin 1,6 miljoonaa ihmistä.

– Paikalliset kaupat ovat sulkemassa ovensa tehdäkseen tilaa kaupoille, jotka eivät palvele lähiöiden tarpeita. Ihmisillä ei ole varaa vuokriinsa, sanoi 35-vuotias muusikko Isa Miralles.

Espanja on maailman toiseksi vierailluin maa Ranskan jälkeen. 

Espanjassa vieraili paikallisten tilastojen mukaan vuonna 2023 yhteensä 85 miljoonaa turistia.

Barcelonan lauantaista mielenilmausta vastaavia protesteja on järjestetty viime aikoina myös muissa turistien suosimissa kohteissa, kuten Malagassa, Palma de Mallorcassa ja Kanariansaarilla.

Lue myös:

    Uusimmat