Libanonin hallituksen kaavailemat talousuudistukset ovat johtaneet viime päivinä suuriin mielenosoituksiin.
Libanonin hallituspuolueet ovat hyväksyneet pääministeri Saad Haririn reformipaketin, hallituslähde kertoo uutistoimisto AFP:lle.
Hariri oli antanut koalitiokumppaneilleen maanantaihin asti aikaa hyväksyä uudistukset, joiden tarkoitus on helpottaa maan talouskriisiä.
– Hän lähetti sen kaikille ryhmille ja sai heidän suostumuksensa, erityisesti Vapaan isänmaallisen liikkeen ja Hizbollahin suostumuksen, kertoi hallituslähde.
Lue myös: Libanonissa takavarikoitiin 800 000 huumepilleriä, jotka pitävät taistelijat hereillä
Paketti on tarkoitus hyväksyä lopullisesti hallituksen kokouksessa maanantaina.
Vapaa isänmaallinen liike on presidentti Michel Aounin puolue, joka edustaa pääasiassa Libanonin kristittyjä. Hizbollah taas on vaikutusvaltainen shiialiike.
Pienempi kristillinen puolue Lebanese Forces erosi hallituksesta lauantaina katsottuaan, että hallitus ei kykene pelastamaan tilannetta.
Kehno taloustilanne lietsoo tyytymättömyyttä
Hallituksen kaavailemat talousuudistukset ovat johtaneet viime päivinä suuriin mielenosoituksiin. Sunnuntaina sadattuhannet ihmiset marssivat eri puolilla Libanonia vaatien poliittisia uudistuksia.
Talouskasvun romahtaminen viime vuosina on ruokkinut libanonilaisten tyytymättömyyttä poliitikkoja kohtaan.
Haririn hallitus on mielenosoitusten alettua luopunut epäsuositusta suunnitelmista alkaa verottaa monia uusia kohteita. Suuttumusta herätti erityisesti aie verottaa pikaviestimien kautta soitettuja puheluja.
Lue lisäksi: Libanoniin saatiin hallitus kahdeksan kuukauden jälkeen – hallitusväännössä pyrittiin takaamaan eri uskonnollisten ja poliittisten ryhmien edustus
Haririn karsittuun reformipakettiin kuuluu esimerkiksi yksityistämistoimia useilla sektoreilla.
Hallituskumppanit ovat suhtautuneet uudistuksiin epäilevästi, mutta nyt Hariri näyttää pelastaneen ainakin toistaiseksi hallituksensa kaatumiselta.
Poliittiset johtajat ovat varoitelleet, että hallituksen kaatuminen vain kiihdyttäisi kaaosta maassa.
Toistaiseksi mielenosoittajat ovat olleet tyytymättömiä hallituksen reaktioihin, ja Haririn vaatimukset hallituskumppaneilleen on nähty lähinnä poliittisena teatterina.