Sähköpostiin tulleita roskaposteja ei kannata vain poistaa – tässä syy

0:46img
KATSO MYÖS: Mitä lukon kuva nettisivulla tarkoittaa? Tietoturva-asiantuntija kertoo, miksi ominaisuuteen ei voi enää luottaa.
Julkaistu 24.02.2024 14:04

Emmi Niiniaho

Merkitsemällä sähköpostia tukkivat roskapostit edesautat sitä, että roskaposteja tulee jatkossa vähemmän.

Kun avaat sähköpostin, saapuneiden viestien joukossa saattaa lopulta olla vain murto-osa tärkeitä tai haluamiasi sähköposteja.

Loput ovat todennäköisesti roskapostia, jotka käyttämästäsi palvelusta riippuen saattavat suodattua suoraan roskapostikansioon tai ilmestyä muiden viestien sekaan.

Epämääräiset huijausviestit ja muuten ei-toivotut postit voivat olla hyvin ärsyttäviä ja potentiaalisesti uhata myös tietoturvaasi. Sen sijaan, että vain poistaisit ne tai jättäisit ilmoitukset "yllättävästä lottovoitosta" huomiotta, ne todella kannattaisi merkata roskapostiksi, muistuttaa Huffpost.

Lue myös: Suosittua sovellusta syytetään häikäilemättömästä tiedonkeruusta: "Asioita, joita shoppailusovellus ei tarvitse mistään syystä"

Merkkaaminen auttaa roskapostien tunnistamisessa

Joka kerta, kun merkkaat jonkin viestin roskapostiksi, sähköpostialustasi tai puhelimesi oppii paremmin, miltä roskaposti näyttää.

Pitkällä aikavälillä tämä pieni toimenpide siis lopulta myös vähentää sinulle asti saapuvaa roskapostia.

roskaposti

Sähköpostialustat oppivat blokkaamaan roskaposteja paremmin, jos niitä auttaa tunnistamaan, millaisia roskapostit ovat.

Kanadan Quebecissa sijaitsevan Sherbrooken yliopiston professori Pierre-Martin Tardif kertoo Huffpostille, että merkitessäsi jonkun sähköpostin roskapostiksi viestijärjestelmä arvioi kyseisen sähköpostin lähettäjän, aiheen sekä viestin sisällön.

Tardifin mukaan viestijärjestelmä saattaa peräti blokata kaikki viestit kyseiseltä lähettäjältä, jos tarpeeksi moni käyttäjä ilmoittaa niitä roskaposteiksi. 

– Jos lähettäjän sähköpostijärjestelmä lähettää paljon roskapostia, se voidaan lisätä mustalle listalle, mikä estää lähettäjän sähköpostijärjestelmää lähettämästä sähköpostia muihin järjestelmiin, Tardif selittää.

Lue myös: Työntekijä olikin videopuhelun ainoa aito ihminen – yritys menetti yli 20 miljoonaa tekoälyhuijaukselle

Saitko viestin "Microsoftilta"? Tältä näyttää kyberrikollisten huijausviesti

Lue uusimmat lifestyle-jutut!

Lähde: Huffpost

Tuoreimmat aiheesta

Roskaposti