SAK ja STTK: Helmikuussa hallituksen toimien vastainen suurmielenosoitus, johon tuodaan bussilasteittain väkeä maalta

12:54img
Katso myös: Ovatko 2000-luvun lakimuutokset suosineet työntekijöitä vai työnantajia? SAK ja EK ottivat selvityksestä tulisesti yhteen MTV:llä
Julkaistu 15.01.2024 14:22(Päivitetty 15.01.2024 16:30)

MTV UUTISET – STT

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK kutsuvat koolle mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan. Akava ei osallistu keskusjärjestönä mielenosoituksen järjestämiseen.

Mielenosoitus on torstaina 1. helmikuuta Helsingin Senaatintorilla kello 12–14.

SAK ja STTK kertovat tiedotteessa kutsuvansa Stop nyt! -nimiseen mielenosoitukseen kaikki hallituksen politiikasta huolissaan olevat kansalaiset ja kansalaisjärjestöt.

Tiedotteen mukaan muualta Suomesta saapuville mielenosoittajille järjestetään maksuttomia bussikuljetuksia maakuntakeskuksista. SAK ja STTK kertovat, että mukaan on jo ilmoittautunut useita kansalaisjärjestöjä.

Järjestöt haluavat tiedotteen mukaan lähettää yhdessä hallitukselle viestin, että uudistusten valmistelussa on painettava jarrua.

– Ensimmäiset työttömiin osuvat heikennykset ovat tulleet voimaan ja hallitus valmistelee jo seuraavia. Irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä ja lakko-oikeuden rajoittaminen ovat jo nurkan takana. Työelämäoikeuksien heikentäminen avaa portit laajalle eriarvoisuuden lisäämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tiedotteessa.

Lue myös: Ovatko 2000-luvun lakimuutokset suosineet työntekijöitä vai työnantajia? SAK ja EK ottivat selvityksestä tulisesti yhteen MTV:llä

Repiviä riitoja tai kivaa kilpailukykyä – hallituksen ajama palkkamalli saa sapiskaa ja ylistystä

STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan mukaan hallituksen työelämää koskevat uudistukset ovat puhtaasti ideologisia vailla mitään todennettuja työllisyys- tai talousvaikutuksia.

– On suorastaan käsittämätöntä, että hallitus sivuuttaa arviot uudistusten vaikutuksista ja kansalaisten mielipiteen, Palola sanoo.

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren sanoo STT:lle, ettei Akava ole mielenosoituksen järjestämisessä järjestönä mukana. Yksittäiset akavalaiset liitot toki voivat mielenosoitukseen osallistua. 

Löfgren sanoo, että Akava on lokakuun puolivälissä esittänyt oman ratkaisunsa eikä Akava Löfgrenin mukaan vastusta aivan kaikkea, ja tämän takia Akava ei keskusjärjestönä ole mukana mielenosoituksessa.

Lue myös: Teollisuusliitto julisti yli kolmen viikon ylityökiellon useille sopimusaloilleen

Tuoreimmat aiheesta

Mielenosoitus