Saksassa Berliinin liepeillä karkuteillä olleen villieläimen etsinnät päätettiin lopettaa tänään.
Berliinin suurkaupunkialueella sijaitsevan Kleinmachnowin pormestari piti asiasta tänään tiedotustilaisuuden, jossa hän totesi, että kyseessä taisi ollakin vapaalla jalalla ollut villisika.
Etsintätöihin osallistui yli 200 poliisia useiden dronejen, etsintäkoirien sekä lämpökameroin varustettujen helikoptereiden voimin. Saksalaislehti Bildin mukaan etsinnöissä nähtiin myös poliisin panssaroitu ajoneuvo.
Mittava etsintäoperaatio maksoi arvaten jonkin verran. Juuri siitä Saksan poliisiliiton apulaisjohtaja Heiko Teggatz ärähtikin Bildin tämänpäiväisessä haastattelussa.
– Epäilemättä kallein safari, joka Saksan metsissä on koskaan tehty! Tällainen helikoptereita, droneja ja useita satoja pelastuspalveluja sisältävä operaatio maksaa veronmaksajille nopeasti useita satojatuhansia euroja.
Bildin selvityksen mukaan pelastusoperaatioon osallistuneen helikopterin lennättely voi maksaa noin 5 000 euroa tunnissa. Hintaan sisältyy niin tekniikka, henkilöstö kuin huoltokin. Pienemmät pelastuskopterit Bildin mukaan maksaisivat noin 3 000–4 000 euroa.
6:15
Lue myös: Heli asuu kilometrin säteellä Berliinin "leijonan" havaitsemispaikasta – "Lapset ovat miettineet, mitä tekisivät..."
"Olisi pitänyt tarkistaa, onko materiaali aitoa"
– Ensinnäkin olisi pitänyt tarkistaa, onko [eläimestä kuvattu] kuvamateriaali aitoa.
Oikeuslääketieteen asiantuntijoita olisi pitänyt pyytää katsomaan kuvamateriaalia ja arvioimaan, että onko kyseessä petokissa vai villisika, Teggatz totesi Bildin haastattelussa.
– Kollegoilla olisi ollut eilen parempaa tekemistä kuin vetää feikkisafaria.
Teggatz haluaa pestä Saksan poliisin kädet tehtävästä ja osoittaa sen sijaan syyttävällä sormellaan poliisin yläpuolella olevia viranomaisia.
– Vastuu on järjestysvirastolla, ei poliisilla. Poliisi ryhtyy toimenpiteisiin järjestysviraston arvion perusteella.
Poliisihallituksen apulaisjohtaja Teggatzin mukaan poliisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin, sillä eläintä pidettiin väestölle uhkaavana.