Kolme kuoli veitsi-iskussa festivaaleilla Saksassa – tekijä kateissa

Saksassa tapahtui veitsihyökkäys festivaaleilla.

Saksassa ainakin kolme ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut veitsihyökkäyksessä festivaaleilla Solingenin kaupungissa maan länsiosassa, kertovat muun muassa saksalaismediat Bild ja Spiegel. Hyökkäys tapahtui kello kymmenen aikaan perjantai-iltana.

Kuolonuhrien lisäksi ainakin kahdeksan ihmistä on haavoittunut, joista viisi vakavasti miehen hyökättyä heidän kimppuunsa veitsen kanssa, lehdet kertovat. Poliisi on vahvistanut, että hyökkäyksessä kuoli kolme ja useita haavoittui.

Paikallisten viranomaisten mukaan silminnäkijöitä kuullaan parhaillaan.


Poliisi etsii hyökkääjää, joka on paennut paikalta. Spiegelin poliisilähteiden mukaan alueella ei ole tehty pidätyksiä. Lehden mukaan poliisi on nostanut hälytystasoa ja helikopterit tutkivat aluetta.

Hyökkäys tapahtui Solingenin keskustassa kauppatorilla, jossa oli lava musiikkiesityksiä varten. välikohtaus sattui noin kello 21.40 paikallista aikaa, kun tuntematon henkilö hyökkäsi useiden ihmisten kimppuun veitsellä.

Poliisin mukaan tekijä tähtäsi veitsellänsä erityisesti uhrien kaulan alueelle. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi voineet antaa lisätietoja tai motiivia tapahtuneelle.

Saksan sisäministerin mukaan turvallisuusviranomaiset tekevät kaikkensa saadakseen hyökkääjän kiinni.

Solingenissa oli ollut tarkoitus juhlistaa kaupungin 650-vuotispäivää kolmipäiväisellä festivaalilla, jonka oli ollut määrä jatkua sunnuntaihin asti.

Lue myös:

    Uusimmat