Sami Nikun uusi osoite selvisi – siirtyy SM-liigan huippuseuraan

Sami Niku matkaa Tampereelle.

Jyväskylässä kohun keskelle päätynyt tähtipuolustaja pelaa loppukauden ajan Tampereen Ilveksen riveissä. Ilves kertoi asiasta maanantai-iltana.

Alkukaudella jopa SM-liigan pistepörssiä johtanut ja 37 ottelussa 37 (11+26) pistettä takonut Niku ajautui JYPin kanssa pattitilanteeseen, kun hänet viltitettiin taannoisessa HIFK-ottelussa.

Raporttien mukaan JYPin päävalmentaja Mikko Heiskanen viestitti Nikulle seuraavana päivänä, ettei tämän tarvitse tulla enää hallille. Niku ei ollut enää JYPin joukkueen matkassa kyseisen hässäkän jälkeen.

– Seuran ensisijaisena tahtotilana oli, että Sami olisi pelannut kauden loppuun JYPin riveissä. Hyvässä yhteishengessä käytyjen neuvottelujen jälkeen seuran ja pelaajan välinen sopimus päädyttiin purkamaan. Sami on Euroopan jääkiekkokaukaloiden parhaita puolustajia, joten myös taloudellinen korvaus sopimuksen purkamisesta on seuralle erittäin merkittävä. Toivotamme Samille onnea ja menestystä jatkoon, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi Nikun lähtöä.

27-vuotiasta puolustajaa vietiin siirtohuhuissa muun muassa Sveitsiin ja Ruotsiin. Nikun ura jatkuu kuitenkin Suomessa, mutta nyt osoite vaihtuu.

– Sami Niku kuuluu Liigan parhaisiin pelaajiin, ja hän tekisi jokaisesta eurooppalaisesta joukkueesta paremman tällä hetkellä. Hän on parhaassa peli-iässä oleva nykyaikainen puolustaja, joka pystyy hallitsemaan pelin tempoa sekä rytmiä omalla pelaamisellaan. Keskustelimme siirrosta JYPin, Samin sekä hänen agenttinsa kanssa, ja päästyämme yhteiseen ratkaisuun olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa Samin tervetulleeksi Ilvekseen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela totesi siirrosta.

Ilves johtaa tällä hetkellä Liigaa kahden pisteen erolla ennen Tapparaa. 

Lue myös:

    Uusimmat