Tähtipelaaja jättää Ilveksen

SM-liiga-seura Ilves ja puolustaja Les Lancaster ovat purkaneet sopimuksensa, seura tiedottaa.

Ilveksen mukaan Lancaster siirtyy pelaamaan ulkomaille. Uusi seura tiedottaa puolustajan sopimuksesta myöhemmin.

Kolmatta kauttaan Ilveksessä pelaavan Lancasterin kausi on ollut vaikea. Viime kaudella puolustajien pistepörssin tehoilla 13+34 voittanut Lancaster valittiin täksi kaudeksi Ilveksen kapteenistoon, mutta peli ei ole luistanut viime kauden malliin. 33 ottelussaan puolustaja on kerännyt tehot 2+7.

Lancasterin tilanne kävi Ilveksessä tukalaksi, kun kesken kauden joukkueeseen liittyneet Adam Clendening ja Sami Niku menivät nokkimisjärjestyksessä edelle. Lancaster pelasi viimeksi Ilveksen paidassa 20. tammikuuta.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi aiemmin MTV Urheilulle Lancasterin mitä luultavimmin jättävän seuran ennen kauden päätöstä.

– Olemme yhteistyössä pelaajan ja hänen edustajiensa kanssa etsineet tilanteeseen ratkaisua, joka palvelisi niin pelaajaa kuin seuraakin. Nyt sellaisen löydyttyä kiitämme Lesiä hänen vuosistaan Ilveksessä ja toivotamme kaikkea hyvää tulevaan, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela sanoo seuran tiedotteessa.

Lancaster kiitti Ilvestä saamistaan mahdollisuuksista kahden ja puolen vuoden aikana Tampereella.

– Henkilökohtaisella tasolla tämä kausi ei tietenkään ole ollut yhtä menestyksekäs kuin aiemmat. Joskus muutos on tarpeellista, ja pääsimme onneksi yhdessä ratkaisuun kaikkien osapuolten kesken, Lancaster sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat