Sami Välimäelle muhkea rahapotti

Suomalaisgolfaaja Sami Välimäki on sijoittunut jaetulle 12. sijalle PGA-kiertueen kilpailussa Yhdysvaltain Illinoisin Silvisissä.

Välimäki aloitti kisan torstaina ilmiömäisellä avauskierroksella ja käväisi toisella sijalla, mutta putosi reippaasti toisen kierroksen myötä. Ensimmäiseen kierrokseen Välimäki käytti 61 lyöntiä eli tulos oli kymmenen alle parin, toiseen kierrokseen suomalaiselta kului puolestaan 72 ja kolmanteen 65 lyöntiä.

Kolmannella kierroksella asemiaan jälleen kohentanut Välimäki lähti sunnuntaina neljännelle kierrokselle jaetulta yhdeksänneltä sijalta. Hän selvitti viimeisen kierroksen 66 lyönnillä ja sai tulokseksi viisi alle parin. Hänen kokonaistuloksensa kisan päätteeksi oli 20 alle parin.

Välimäki kuittasi turnauksesta muhkean 171 600 dollarin eli noin 158 500 euron palkintopotin.

Turnauksen voitti Yhdysvaltain Davis Thompson lyömällä 28 alle parin. 25-vuotiaan Thompsonin tulos oli uusi Silvisin turnausennätys. Kisan voitto toi Thompsonille 1,44 miljoonaa dollaria eli noin 1,3 miljoonaa euroa.

Aiempi ennätys oli vuodelta 2018 ja Thompsonin maanmiehen Michael Kimin käsialaa. Kim suoriutui turnauksesta kokonaistuloksella 27 alle parin.

Thompsonin voitosta teki erityisen myös se, että hän majoittui kisojen aikana samassa vuokratalossa, jossa majoittuivat myös kahden edellisvuoden voittajat omien voitokkaiden turnaustensa aikoihin. Vuonna 2022 samaisessa talossa majoittui Yhdysvaltain J.T. Poston ja vuonna 2023 itävaltalainen Sepp Straka.

Kyse voi olla puhtaasta sattumasta, mutta Thompson ei ole valmis luopumaan paikastaan pokaalitalossa, vaikka perinne voi muodostua jatkossa hintavaksi.

– Luulen, että minun on nyt maksettava koko talosta, mikä on valitettavaa, mutta kirjoitan siitä mielelläni shekin, Thompson sanoi.