Sanna Saarijärvellä poikkeuksellinen teatterirooli: "Aika paljon kaikkea kiinnostavaa törkyä"

Sanna Saarijärvellä poikkeuksellinen teatterirooli: "Hullu ja herkullinen" 5:32
Katso videolta, miltä Saarijärven ja Kinnusen hupaisa komedia näyttää.

Sanna Saarijärvi ja Santeri Kinnunen palasivat yhdessä teatterilavalle kolmenkymmenen vuoden jälkeen. 

Prinsessaa ja prinssiä aikoinaan näytelleet Sanna Saarijärvi ja Santeri Kinnunen  nähdään nyt täysin toisenlaisessa näytelmässä.

Saarijärvi on yksi Helsingin Kaupunginteatterin tämän syksyn Yllätysvieras-komedian päätähdistä. 

31 vuotta Helsingin Kaupunginteatterissa työskennellyt Saarijärvi kertoo saaneensa tällä kertaa poikkeuksellisen roolin, "joka saapuu toden teolla sekoittamaan pakkaa".

Yllätysvieras-komediassa Saarijärven roolihahmo, Elsa Denveristä, saapuu yllättäen Lontooseen tapaamaan pariskuntaa (Vuokko Hovatta ja Kinnunen), johon Elsa oli sattumalta lomamatkallaan törmännyt.

– Tässä on herkullinen komedia, vähän erilainen komedia myöskin. Iloa ja naurua me tarvitaan syksyyn, ja sitä me kyllä luvataan, Saarijärvi kertoo.

Saarijärvi ja Kinnunen ovat opiskelukavereita jo yli 30 vuoden takaa, sillä he kävivät samaan aikaan Teatterikorkeakoulua. 

He päätyivät samoihin aikoihin töihin Helsingin Kaupunginteatteriin ja saivat roolit Oopperan kummitus -musikaalista.

– Santeri oli prinssi ja minä olin Christine-prinsessan roolissa. Nyt ollaan vähän erilaisissa rooleissa, Saarijärvi nauraa.

Lontoossa pari vuotta sitten ensi-iltansa saanut Yllätysvieras on melko tuore komedia. 

Idea on Saarijärven mielestä varsin samaistuttava, ja hän on jo muutamassa viikossa saanut komediasta runsaasti kehuja katsojilta.

– Komedian lähtökohta on todella herkullinen. Moni meistä tapaa ulkomailla ihmisiä ja sanoo, että hei, jos joskus tulette meille päin, niin tervetuloa kylään. Kuinka moni oikeasti tarkoittaa sitä? Saarijärvi kysyy.

Hän tunnistaa sen, miten saattaa sanoa lomalla tutustumilleen ihmisille, että olisi kiva nähdä uudelleen.

– Sehän on ihanaa, kun lomalla tutustuu uusiin ihmisiin ja hetkellisesti ajattelee, että nämä ovat uudet parhaat kaverit, Saarijärvi nauraa.

– Mutta äkkiä ne usein loman jälkeen unohtuvat. Haluaisiko heitä sitten oikeasti kylään jopa viikoiksi, kuten Elsaa, jota ei saa kulumallakaan pois?

Tarinan juoni muuttuu siinä vaiheessa dramaattisesti, kun lontoolaispariskunta erehtyy googlettamaan Elsan.

– Tämä on niin ihanan hullu rooli, tässä saa revitellä ja täysillä! Elsasta löytyykin aika paljon kaikkea kiinnostavaa törkyä, Saarijärvi paljastaa.

– Tässä näytelmässä on aika monta tasoa. Tykkään itse käydä katsomassa juuri tällaista komediaa, jossa nauretaan tilanteille, jotka ovat mahdottomia, Saarijärvi jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat