Sara Siipolan UMK-kappale julki – kerää ylistystä: "Tuo kyyneleet silmiin"

Sara Siipola soitti äidilleen UMK-kappaleensa – näin hän reagoi 3:43
Sara Siipola soitti UMK-kappaleensa äidilleen – näin hän reagoi!

Sara Siipolan Uuden Musiikin Kilpailun kappale Paskana julkaistiin 15. tammikuuta. 

Artisti Sara Siipola osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella nimeltään Paskana. Kappale julkaistiin 15. tammikuuta. 

Biisi on kerännyt kehuja Youtube-videonsa kommenteissa. 

– Wau, odotukseni olivat jo korkealla, mutta hän ylitti ne. Sanoitukset ovat syvälliset, sain kylmiä väreitä, eräs kirjoitti. 

– Saa sinut koukkuun heti! Mikä hieno kappale ja artisti! Jopa parempi, että se on kauniilla kielellä, toinen ylisti. 

Kappaleen voit katsoa ja kuunnella alta olevalta videolta.

– Balladia ja poppia samaan aikaan. Suoraan sanottuna Sara koukutti minut välittömästi. Sanoituksiltaan tämä tuo kyyneleet silmiin. Suomi, jatkakaa virheetöntä työtä tällä upealla kansallisella valikoimalla, joka on täynnä monimuotoisuutta, kolmas kehui. 

– Niin hieno kappale! 12 pistettä Espanjalta, eräs kommentoi. 

Sony Music Finlandin tiedotteen mukaan Siipolan kilpailukappale on täynnä raakaa tunnetta oleva voimabiisi, joka ei kuitenkaan ole perinteiseen tapaan nostattava. Kappale kumpuaa tuttavan isän poismenosta ja sen herättämistä tunteista. Siipola seurasi illanvieton aikana, kuinka hänen läheisensä yritti olla menetyksen jälkeen mukana yhteisessä hetkessä. 

Hän oli meidän kanssamme siellä huoneessa, muttei ollut läsnä. Hän eli kahdessa maailmassa yhtä aikaa. Halusin kirjoittaa tuosta hieman vaietustakin surun vaiheesta, joka saattaa näyttäytyä muille itsekkäältä tai jopa lapselliselta. Miksi muut vaan jatkaa elämää, vaikka mun maailma on täysin pysähtynyt, Siipola kertoi tiedotteessa.


Paskana on siitä poikkeuksellinen voimalaulu, että siinä ei oikeastaan tule mitään selkeää toivonpilkahdusta. Sen voima tulee juuri siitä että se ei anna romantisoitua kuvaa surusta, jolla on onnellinen loppu. Tällä biisillä haluan antaa kuulijalle luvan olla rikki, paskana, Siipola jatkoi. 

UMK:n voittajan on määrä lähteä edustamaan Suomea tänä vuonna Euroviisuihin.

Rohkee sydän -menestyshitillään suomalaisten tietoisuuteen nousseen Siipolan matka laulajaksi on ollut varsin värikäs. Laihialta kotoisin oleva 23-vuotias laulaja päätti lähteä musiikkiopistoon valmistuttuaan merkonomiksi.

 – En ikinä kuvitellut, että (musiikkiura) olisi realistinen. Sitten mietin, mitä voisin menettää, jos en kokeile, Siipola kertoi vuonna 2020 MTV Uutisten suorassa lähetyksessä.

Hän julkaisi vuoden 2021 alussa esikoisalbuminsa Kaunis kun itken.

Lue myös:

    Uusimmat