Toimittaja Sonja Blåberg
Erilaisia salaatteja
1 nippu kevätsipulia
1 kurkku
1/2 hunajameloni
1/2 verkkomeloni
2 avokadoa
4 kiinteämaltoista kypsää perunaa
1 keskikokoinen savustettu siika
Kirkas maustekastike:
1/2 dl öljyä
1 rkl viinietikkaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus sitruunapippuria
hienonnettua tuoretta basilikaa
Pese salaatit ja revi niistä laakean vadin pohjalle salaattipeti. Pilko kevätsipuli renkaiksi ja ripottele salaatin päälle. Muotoile kurkusta, melonista, perunasta ja avokadosta palloraudalla palloja. Jos sinulla ei ole pallorautaa kuutioi raaka-aineet. Valmista maustekastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Sekoita maustekastike pallojen joukkoon ja anna maustua 1-2 tuntia ennen tarjoilua.
Laita pallot salaatin keskelle keoksi. Paloittele savusiika kauniiksi paloiksi vadin reunalle. Koristele basilikalla ja limetillä. Tarjoa salaatin kanssa yrttipatonkia. Tee patonkiin viiltoja ja laita viiltoihin yrteillä maustettua voita. Kääri patonki folioon ja lämmitä sitä noin 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa.