Savuporokeitto
- 200 g kylmäsavuporoa
- 2 porkkanaa
- 200 g lanttua
- 5 perunaa
- 1 sipuli
- 1-1½ l lihalientä
- 1 laakerinlehti
- 5 mustapippuria
- 1 rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua
- persiljaa
- voita
Paloittele kuoritut porkkanat, lanttu, perunat, perunat ja sipuli pienehköiksi paloiksi. Leikkaa poro ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasvikset voissa kevyesti. Lisää liemi ja laakerinlehti sekä pippurit. Hauduta noin puolituntia. Käännä lämpö pois ja lisää poro, hienonnettua persiljaa ja rosmariinin oksa. Hauduta vielä hetki ja tarjoile ruisleivän kera!
Leipäjuustoa ja lakkoja
- 4 dl lakkoja
- 200 g leipäjuustoa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl hienoa sokeria
- 1 kanelitanko
Keitä kermaa kattilassa kanelitangon ja sokerin kera noin 5 minuuttia. Lisää kuutioitu leipäjuusto ja siirrä pois lämmöltä. Anna leipäjuuston lämmetä hetki, lusikoi juustokuutioita annoskulhoihin ja tarjoa lakkojen kera.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala