Sebastian Aho tehokkaana – Kotkaniemi naulasi tyhjiin

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes otti vierasvoiton Philadelphia Flyersista selvin luvuin 4–1.

Carolinan ja ottelun viimeisen maalin teki päätöserässä Jesperi Kotkaniemi. Tyhjään verkkoon onnistuneen suomalaishyökkääjän osumasta kirjattiin syöttöpiste Teuvo Teräväiselle.

Carolinan suomalaisista Sebastian Aholle puolestaan kilahti tilille kaksi syöttöpistettä.

Antti Raanta seurasi ottelun vaihtopenkiltä, kun Carolinan maalilla oli vahtivuorossa Pjotr Kotshetkov. Venäläismaalivahti torjui kaikkiaan 28 kertaa.

Philadelphian Rasmus Ristolainen oli jäällä noin 16 minuutin ajan, mutta jäi tehopisteittä.

Dallas Stars kävi vuorostaan ryöstöretkellä Kanadan puolella. Texasilaisseura kaatoi isäntinä hääräilleen Winnipeg Jetsin maalein 2–0.

Roope Hintz kirjautti Joe Pavelskin avausmaalista syöttöpisteen.

Dallasin suomalaispuolustajat Esa Lindell, Jani Hakanpää ja Miro Heiskanen olivat kaikki kaukalossa päälle 20 minuutin ajan, Heiskanen jopa reilut 25 minuuttia. Kolmikon pistesaldot jäivät kuitenkin lopulta nollille.

Dallasin maalivahti Jake Oettinger torjui kauden ensimmäisessä nollapelissään yhteensä 27 kertaa.

Saros torjui 29 kertaa

Nashville Predators isännöi kotihallissaan Pittsburgh Penguinsia. Kotijoukot luistelivat avauserässä 2–0-johtoon Michael McCarronin osumien myötä. Toisessa erässä Pittsburgh kuitenkin kavensi ja Bryan Rustin päätöserän alussa tekemä tasoitus siivitti ottelun jatkoajalle.

Varsinaisen peliajan ulkopuolella ei lopputulosta tarvinnut kuitenkaan kauaa jännittää. Omasta päädystä kiekon kanssa lähtenyt Nashvillen ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg pääsi liihottelemaan pitkälti esteettä vieraiden maalille ja taituroi kiekon Tristan Jarryn selän taakse. Forsbergin 3–2-ratkaisu syntyi, kun jatkoaikaa oli ehditty pelata vasta 14 sekuntia.

Nashvillen suomalaisveskareista maalilla ahkeroi kotiottelussa Juuse Saros, joka torjui 29 laukausta 31:stä. Kevin Lankinen haki voittotunnelmaa vaihtoaitiosta käsin.

Predators-hyökkääjä Juuso Pärssiselle siunaantui jääaikaa vartin verran, mutta tehopisteitä ottelusta ei irronnut.

Florida taipui Torontolle voittolaukauskisassa

Florida Panthers taipui Torontossa tiukassa ottelussa, johon saatiin ratkaisu vasta voittolaukauskisassa.

Kevin Stenlund vei floridalaisvieraat johtoon avauserässä, mutta Toronto Maple Leafsin Noah Gregorin toisen erän 1–1-tasoitus jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi osumaksi.

Voittolaukauskisassa nähtiin yritykset myös Floridan Anton Lundellilta sekä seuran suomalaiskipparilta Aleksander Barkovilta, mutta Joseph Woll torppasi suomalaiskaksikon laukaukset.

Voittolaukauskisan onnistujia olivat Toronton Auston Matthews, Floridan Sam Reinhart sekä voiton Torontolle varmistanut Noah Gregor.

Floridan Barkov sai kolmannessa erässä kaksiminuuttisen rangaistuksen Jake McCaben kampittamisesta.