Sekavassa tilassa oleva JYP kiinnitti SM-liigan maalikuninkaan valmennusryhmäänsä

Ennen joulua valmentajakaksikolleen Jukka Rautakorvelle ja Ville Niemiselle potkut antanut JYP on palkannut SM-liigassa pitkän uran tehneen Juha-Pekka Haatajan valmennusryhmäänsä.

Haataja, 41, liittyy nykyisin Mikko Heiskasen johtamaan ryhmään tämän ja ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Liigassa 881 ottelua pelannut ja 256+326=582 pistettä tehnyt Haataja päätti komean pelaajauransa kevääseen 2020. Hän edusti pelaajana Kärppiä, Lukkoa, HIFK:ta ja KooKoota. Hän voitti SM-liigan maalikuninkuuden ja pistepörssin kaudella 2012–13.

Pelaajauransa jälkeen Haataja on toiminut yksilövalmentajana ja pätkäpesteissä muun muassa Jukurien palveluksessa.

JYP on hävinnyt Rautakorven ja Niemisen potkujen jälkeen kaikki neljä pelaamaansa ottelua.

– Omasta lopettamisestani on vain kolme vuotta, joten minulla on runsaasti kosketuspintaa nykyajan jääkiekkoon. Omat vahvuuteni olivat hyökkäys- ja ylivoimapelaamisessa, joten haluan tuoda siihen pieniä juttuja, Haataja sanoo JYPin tiedotteessa.

– Lisäksi ymmärrän urani kautta pelaajan mielenmaisemaa, joten voin samaistua asioihin, joita he käyvät läpi ja poistamaan lukkoja, jos sellaisia ennestään on, Haataja toteaa.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen ennakoi jo aiemmin keskiviikkona MTV Urheilun haastattelussa, että nykyiseen valmennusryhmään tuodaan uusi nimi.

– Koimme, että tarvitsemme valmennustiimiin henkilön, jolla on takanaan mittava pelaajaura ja intohimoa valmentamiseen. ”Hade” tietää, mitä huippupelaajana oleminen on ja mitä sellaiseksi tuleminen vaatii, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat