Selkävaivat vesittivät Otto Virtasen menestyshaaveet – "Tuli ihan puskista"

Suomalaispelaaja Otto Virtasen tie tyssäsi Yhdysvaltain avoimessa tennisturnauksessa . Virtanen kohtasi torstaina kaksinpelin toisella kierroksella Australian Alex de Minaurin, joka kaatoi suomalaisen erin 7–5, 6–1, 7–6 (7–3).

De Minaur on maailmanlistalla kymmenentenä.

– Vastustaja oli kova ja osoitti miksi on maailman kärkikymmenikössä, Virtanen kertoi STT:lle.

Virtanen oli edennyt toiselle kierrokselle kukistettuaan aiemmin tällä viikolla ylivoimaisesti Ranskan Quentin Halysin, joka oli suomalaisen tavoin selviytynyt pääsarjaan karsintojen kautta.

Selän tutkimukset ennen Davis Cupia

Virtanen harmitteli selkänsä kuntoa.

– Suomeen kun palataan, niin tutkimukset käyntiin. Täällä aloitettiin jo prosessi.

– Alaselässä on jotain häikkää, se tuli tänään itse asiassa ihan puskista, se harmittaa todella paljon, Virtanen totesi.

23-vuotias Virtanen on edennyt grand slam -turnauksessa toiselle kierrokselle nyt kahdesti urallaan. Edeltävän kerran Virtanen nähtiin toisella kierroksella heinäkuussa pelatussa Wimbledonissa. Tuolloin hän taipui viisieräisessä taistossa Yhdysvaltain Tommy Paulille.

US Open on kauden viimeinen grand slam -turnaus.

– Kauden viimeinen grand slam ja kauden tärkeimpiä otteluita, huono homma että juuri tänään tuli selkäongelma, Virtanen pohti.

Virtaselle jäi kuitenkin paljon käteen turnauksesta.

– Paljon saanut oppia tästä reissusta. Oppia, että miten jatkossa tällaisissa isoissa otteluissa voi tehdä asioita eri tavalla.

Seuraavana tähtäimessä on Davis Cup, jossa Suomi pelaa Manchesterissa 10.–15. syyskuuta.

– Minun lempiviikkoja henkilökohtaisesti, kun pääsee tiimin kanssa sinne pelaamaan ja viettämään koko viikon, Virtanen kertoi.

Viime vuonna Suomi ylsi Davis Cupin finaaliturnauksen välierään.

– Tavoitteet on korkealla, ja mielestäni meidän joukkue syttyy isoista peleistä ja pystyy pistämään parasta aina Davis Cupissa, Virtanen kertoi luottavaisena.

Lue myös:

    Uusimmat