Seurapomo Jussi Markkasta huijattiin raskaasti – SaiPa kommentoi nyt kohutapausta

Jääkiekon SM-liigan lappeenrantalaisseura SaiPa on kommentoinut virallisesti entisen toimitusjohtajansa Jussi Markkasen vuonna 2022 tekemää raskasta taloudellista virhettä. 

Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että Markkanen neuvotteli vuonna 2022 yhteistyökumppanuudesta SaiPalle ulkomaalaisen tahon kanssa, mutta joutui huijatuksi. Markkanen kommentoi MTV Urheilulle keskiviikkona, että hän korvasi taloudelliset menetykset SaiPalle. 

Pääkuvan video: Liigaviikko käsitteli tulikuumaa aihetta torstaina. Asiantuntija Petteri Sihvonen heitti palloa myös SM-liigan, Markkasen nykyisen työnantajan, suuntaan. 

Liiga-SaiPan hallituksen puheenjohtaja Jussi Okko kommentoi tapausta perjantaina seuran tiedotteessa. Hän vahvistaa, että kyseisistä neuvotteluista vastasi Markkanen.  

Tästä valitettavasta tapauksesta ei aiheutunut Liiga-SaiPalle taloudellista vahinkoa. Liiga-SaiPan hallitus tai omistajat eivät olleet tietoisia meneillään olevista yhteistyöneuvottelusta tai muista tapaukseen liittyvistä asioista. Asiat tulivat ilmi organisaation johdolle tapauksen jälkeen alkusyksystä 2022, Okko toteaa.

Tiedotteessa todetaan myös, että "Jussi Markkanen on seuran hallituksen näkemyksen mukaan toiminut SaiPan etu mielessään ja tilanteen todellisen luonteen paljastuttua kantanut vastuunsa virheestä".

Liiga-SaiPalla ei ole ulkomaalaisia kumppaneita. Asia on Liiga-SaiPan osalta loppuun käsitelty, Okko summaa.

Iltalehden uutisen mukaan SaiPan tililtä tehtiin huijauksen aikaan ensin 100 000 euron siirto Britteinsaarilla sijaitsevalle pankkitilille, ja myöhemmin vielä kaksi muuta siirtoa.

Markkanen jätti SaiPan toimitusjohtajan pestin maaliskuussa 2023. Hän jatkoi seuran urheilutoimenjohtajana siihen asti, kunnes hän siirtyi SM-liigan urheilujohtajaksi viime kesänä. 

Jutussa mainittu rahasumma (aiemmin 10 000) korjattu oikeaksi klo 12.12.  

Lue myös:

    Uusimmat