Iltalehti: SaiPaa vedätettiin jättimäisillä summilla – nyt puhuu seuran ex-pomo Jussi Markkanen: "Tarjouduin korvaamaan menetykset"

Iltalehti kertoi keskiviikkona tapauksesta, missä SM-liigaseura SaiPa joutui satojen tuhansien eurojen vedätyksen kohteeksi. SaiPan tuolloinen toimitusjohtaja, Liigan nykyinen urheilujohtaja Jussi Markkanen nostaa kätensä ylös virheen merkiksi.

Tapauksen juuret ulottuvat kevääseen 2022, kun SaiPa sai yhteydenoton ulkomaalaiselta taholta, joka oli kiinnostunut tekemään yhteistyötä lappeenrantalaisseuran kanssa.

Iltalehden mukaan SaiPan toimistolla innostuttiin asiasta niin paljon, että seuran tuolloinen toimitusjohtaja Jussi Markkanen lähti viestin saaneen toimistotyöntekijän kanssa Italian Milanoon tapaamaan heitä lähestyneitä tahoja. Lehden mukaan Markkanen teki vielä syksymmällä uuden reissun Milanoon asian tiimoilta.

Tapaus sai erikoisia piirteitä, kun SaiPan tililtä siirrettiin yhtäkkiä 100 000 euroa Britteinsaarilla sijaitsevalle pankkitilille. Tässä vaiheessa epäilykset heräsivät lappeenrantalaisseuran toimistolla. Iltalehden mukaan SaiPan tililtä tehtiin kolme rahasiirtoa brittiläiselle tilille. Iltalehden mukaan siirtojen kokonaissumma oli "erittäin iso pienelle seuralle".

Piakkoin SaiPan toimistolla havaittiin, että seura on joutunut hyvin todennäköisen huijauksen kohteeksi. 

Iltalehden jutussa puhutaan ”turkkilaisista yhteistyökumppaneista”, jotka lähestyivät SaiPaa.

– Olen käynyt useammankin ulkomaalaistahon kanssa keskusteluja, joissa on neuvoteltu mahdollisesta areenahankkeesta sekä SaiPa-kumppanuudesta. Näitä keskusteluja on käyty niin viime vuonna kuin aiemmin, SaiPan entinen toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuvailee MTV Urheilulle. 

– Kun selvisi, että meitä on mitä ilmeisemmin huijattu, niin ei voi kuin jälkikäteen todeta, että asiat muuttavat muotoaan, Markkanen jatkaa. 

Markkanen myöntää, että hän maksoi ”konsulttipalkkioita”. 

Miten aihetta käsiteltiin SaiPan sisällä?

– Tein selvityksen, että mitä on tehty ja miten on käynyt. Siinä vaiheessa kun näytti siltä, että asia ei tule johtamaan mihinkään, tarjouduin korvaamaan aiheutetut menetykset SaiPalle. Niin myös tein, Markkanen vahvistaa.

Markkanen jätti SaiPan toimitusjohtajan pestin maaliskuussa 2023. Hän jatkoi seuran urheilutoimenjohtajana siihen asti, kunnes hän siirtyi Liigan urheilujohtajaksi.

Oliko tämä tapaus esillä siinä vaiheessa, kun sinua haastateltiin Liigan suunnalta?

– Ei. Tämä asia oli loppuun käsitelty siinä vaiheessa, kun oli varmistettu, että SaiPa ei joudu tässä maksumieheksi. Tarkoituksena oli edistää areenahanketta ja löytää SaiPalle kumppaneita – mistään muusta ei ollut kyse. Tuskin tämä on ensimmäinen tai viimeinen kerta, kun joku menee huijaukseen. Tällä kertaa sellainen osui omalle kohdalleni ja halusin kantaa siitä vastuuni, Markkanen sanoo.

Iltalehden juttu on puhuttanut suomalaisia kiekkopiirejä artikkelin julkaisun jälkeen. Markkasen mukaan aihetta on käsitelty myös Liigan sisällä.

– Halusin kertoa avoimesti, että mitä on tapahtunut. Muuten tarkoituksena on mennä eteenpäin. Kyse oli hankalasta ja vaikeasta tilanteesta, joka on hoidettu jälkikäteen, Markkanen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat