- punajuuri-piparjuurikastike:
- noin 400 g etikkapunajuuria
- 1 prk kermaviiliä
- 2-3 rkl piparjuuritahnaasuolaa
1. Soseuta kaikki aineet monitoimikoneessa.
2. Tarkista maku ja tarjoa lohkoperunoiden ja paistetun kalan kanssa.
- lohkoperunat:
- 800 g yleisperunoita
- 1 rkl öljyä
- suolaa
1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi.
2. Pyöräytä perunalohkot öljyssä, ripottele pinnalle suolaa ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.
Rucola-piparjuurisilakat
- 4 annosta
- 500 g silakkafileitä
- etikkaliemi:
- 4 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1,5 rkl suolaa
- 1,5 rkl sokeria
- kastike:
- 1 ruukku rucolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1/2 rkl hunajaa
- 1/2 rkl piparjuurta raastettuna
- suolaa ja pippuria
Poista silakkafileistä nahka ja selkäruoto. Sekoita etikkaliemen aineet keskenään suuressa kulhossa. Upota silakkafileet liemeen. Anna liota jääkaapissa noin 5 tuntia, kunnes fileiden väri on vaalea. Valuta silakat hyvin. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita tasainen kastike valutettujen silakkafileiden kanssa. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa perunoiden tai leivän kanssa.
- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg