Vieraana Ulla Lehtonen
2 pkt maustamattomia sillifileitä
1 l silputtua tilliä,
persiljaa ja vihersipulia
Kastike:
2 dl kermaa
2 rkl öljyä
3 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1 rkl sokeria
Leikkaa sillifileet viipaleiksi.Silppua tilliä, persiljaa ja vihersipulia siten, että silppua tulee yhteensä noin litra.Sekoita sillipalat ja yrtit.
Valmista kastike sekoittamalla aineet keskenään ja kaada seos silli- yrttiseoksen päälle. Anna marinoitua muutama tunti. Tarjoa alkupalana kuorimattomien perunoiden kanssa.
Maustettua retikkaa
2 retikkaa
suolaa
sokeria
tilkka kermaa
ruohosipuliaKuori retikat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Valmista kastike kermasta, sokerista, suolasta ja ruohosipulista. Sekoita retikkasiivut ja kastike keskenään ja tarjoa sillien ja perunan kanssa.