Silminnäkijä kuvasi rajun tulituksen Turun yössä – ampujat vuosiksi vankilaan

Silminnäkijävideo: Nuorisoa ammuttiin Turun yössä 1:06
Katso videolta silminnäkijän kameraan tallentunut tulitus ja miten 20-vuotias ampuu pakenevien perään. Lisäksi videolla esitellään aseita ja huumausaineita hotellihuoneessa, ja nujakoijat videoivat myös riehumistaan.

Hovioikeus ei muuttanut tuomiota Turun Pansiossa viime kesänä tapahtuneessa ampumatapauksessa.

Välikohtauksessa joukko nuoria miehiä oli kokoontunut selvittämään keskinäistä eripuraa. Tilanne kärjistyi nopeasti väkivallaksi, jonka toisen osapuolen ampumat laukaukset lopettivat.

Erimielisyys liittyi ilmeisesti jonkinlaiseen rap-kappaleeseen, jonka väitettiin olevan erään välikohtauksen jäsenen tekemä.

Käräjäoikeus katsoi aiemmin, että kolmikolla ei ollut ennalta suunnitelmaa tappaa riidan toista osapuolta. Oikeuden mukaan näiden olisi pitänyt ymmärtää, että jos jokin laukauksista olisi osunut pihalla olleisiin ihmisiin, olisi siitä varsin todennäköisesti voinut seurata uhrin kuolema.

Oikeus katsoi 20- ja 27-vuotiaat 18-vuotiaan rikoskumppaneiksi. Oikeus huomioi muun muassa, että 20-vuotias oli järjestänyt tapaamisen ja kolmikko oli varautunut siihen ampuma-asein. 27-vuotias oli myös kehottanut 18-vuotiasta ampumaan tilanteessa.

Hovioikeus tuomitsi käräjäoikeuden tapaan kaikki kolme miestä seitsemästä tapon yrityksestä. Sohaib Dhurgham Abdulsattar, 18, sai neljän vuoden ja viiden kuukauden vankeustuomion ja Muamar Isam Idris Mohana, 20, kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta. 27-vuotias Soheil Jaribian tuomittiin lisäksi muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta yhteensä viiden vuoden vankeuteen.

Päätöksestä äänestettiin. Eri mieltä ollut jäsen olisi katsonut ampumisessa olleen kyse vaaran aiheuttamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat