Sinipuna tai kansanrintama? Hallituspohja ratkeaa tänään – Antti Rinteeltä odotetaan tietoja

Hallitustunnustelijan, SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen odotetaan paljastavan tänään, mitkä puolueet lähtevät mukaan hallitusneuvotteluihin. Rinteen on määrä kertoa päätöksensä hallituspohjasta eduskuntaryhmille kello 11.30.

Varsinaiset hallitusneuvottelut käynnistyvät iltapäivällä tilannekatsauksella Säätytalossa.

Tunnusteluiden loppusuoralla nähtiin eilen erikoinen näytös, kun keskusta antoi odotuttaa vastausta hallitushaluistaan iltaan. Lopulta puolue ilmoitti tiedotteella kysyvänsä vielä kentän mielipiteen mahdollisesta hallitukseen lähdöstä.

Vastauksensa se antaa hallitustunnustelija Rinteelle vasta tänään aamupäivällä.

Keskustan mukaan vaikuttaa siltä, että hallituksen muodostaminen vaalivoittajien varaan on vaikeaa.

– Hallitustunnustelija Antti Rinne on vedonnut keskustaan vielä kerran, jotta keskusta olisi käytettävissä hallitusneuvotteluihin, tiedotteessa sanottiin.

Keskusta painotti yhä, että sen rima lähteä hallitukseen on korkealla surkean vaalituloksen takia.

Veikkauksia sinipunasta tai kansanrintamasta

Yleisimmät veikkaukset hallituspohjaksi ovat matkan varrella olleet SDP:n ja kokoomuksen varaan rakentuva sinipuna sekä kansanrintama, jossa suurimmat puolueet olisivat SDP ja keskusta.

Kokoomus ja SDP kävivät kahdenvälisiä keskusteluja vielä tiistaiaamuna ja sen jälkeenkin kysymyksiä jäi auki. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen mielestä se oli luonnollista.

– Tämä oli tunnusteluvaihe, tässä ei käyty neuvotteluja, ja on itsestään selvää, että neuvotteluissa on sitten paljon tarkennettavaa ja paljon yksityiskohtia, jotka pitää käydä, Jokinen kommentoi kokoomuksen ryhmäkokouksen jälkeen.

Jokisen mukaan kokoomus haluaa käydä vielä tarkkaan läpi muun muassa talous-, työllisyys- ja verokysymyksiä, jos hallitusneuvotteluihin ryhdytään sinipunapohjalla.

Lue myös:

    Uusimmat