Siperiaan kaavaillaan kylmäävää äärireality-ohjelmaa: Raiskaukset, tapot ja tappelut "sallittuja"

Siperian taigalla kilpaillaan ensi kesästä alkaen tositv-ohjelmassa, jossa 30 ihmistä kamppailee selviytymisestä äärimmäisissä sää- ja luonnonolosuhteissa. Teräasein varustetut kilpailijat asuvat metsissä helteen, pakkasten ja villipetojen armoilla yhdeksän kuukauden ajan. 

Venäjällä valmistellaan uutta, äärimmäisyyksiin menevää tositv-ohjelmaa, kertoo The Siberian Times -lehti. Suosittujen Nälkäpeli-kirjojen ja -elokuvien inspiroiman Game 2: Winter -tositv-show'n ideana on jättää 30 ihmistä Siperiaan yhdeksän kuukauden ajaksi. 

Talven 40 miinusasteeseen laskeva pakkanen ja kesän 35 asteen helteet eivät tule olemaan kilpailijoiden ainoa haaste. Kilpailijoiden tulee olla valmiita kilpailemaan toisiaan vastaan vihamielisissä olosuhteissa susien ja karhujen asuttamalla taigalla. 

"Kaikki sallittua, myös raiskaukset ja tapot"

Ohjelman kehittäjien mukaan kilpailijat saavat tehdä selviytyäkseen mitä tahansa. Kaikki on sallittua: tappelut, tupakka, alkoholi, jopa tapot ja raiskaukset.

Ohjelman isä, novosibirskiläinen liikemies Jevgeni Pjatkovski tekee kuitenkin selväksi, että järjestäjät eivät ota kilpailijoiden tekemisistä mitään vastuuta. Osallistujat allekirjoittavat sopimuksen, jolla he ottavat tekemisistään täyden vastuun ja luopuvat oikeudestaan haastaa tuotantoyhtiötä oikeuteen mistään, mitä kilpailun aikana tapahtuu. 

Vaikka kilpailu itsessään sallii jopa vakavat rikokset, muistuttavat sen järjestäjät, että osallistujat eivät ole lain ulkopuolella. Venäjän lait pätevät, ja poliisi voi pidättää kenet tahansa niitä rikkovan milloin tahansa.

Kilpailijoiden pitää olla täysi-ikäisiä, henkisesti tasapainoisia ja valmiita kilpailemaan toisiaan vastaan vihamielisissä olosuhteissa susien ja karhujen asuttamissa metsissä. Tarkoituksena on, että heistä puolet on miehiä ja puolet naisia. 

Formaatin esikuvassa Nälkäpelissä tarkoituksena on tappaa kilpailijat, kunnes vain yksi on on elossa. Game 2: Winter –ohjelma ei ole yhtä verinen: tässä tarkoituksena on ainoastaan pysyä hengissä ja onnistua voittamaan palkinto: yli 1,5 miljoonaa euroa. 

Aseeksi sallitaan veitsi

Venäjän eliittijoukot antavat osallistujille selviytymiskoulutusta. Lisäksi kilpailijat voivat ottaa mukaansa veitsen, mutta tuliaseita ei sallita. Lisäksi he voivat ottaa varusteiksi enintään 100 kiloa tarvikkeita.

Joka viikko he voivat lisäksi pyytää katsojilta uuden jonkun työkalun. Katsojat puolestaan päättävät, lahjoittavatko he rahaa, jotta pyytäjä saisi haluamansa varusteen.

Jokaiselle kilpailijalle jaetaan myös satelliitin kautta toimiva ”paniikkinappi”, jota he voivat painaa vaaratilanteessa. Paikalle lähetetään pelastusryhmä ja evakuoimaan kilpailija.

2000 kameraa seuraa kilpailijoita

Toisin kuin vaikkapa Big Brother - ja Selviytyjät-ohjelmista poiketen Game 2: Winterissä ei ole kilpailijoita seuraavaa kameraryhmää.

Sen sijaan 900 hehtaarin kisa-alueelle sijoitetaan 2000 kameraa. Lisäksi kilpailijat kantavat mukanaan henkilökohtaista GoPro-kameraa. Katsojan pääsevätkin seuraamaan tapahtumia Siperian taigalla reaaliaikaisesti ympäri vuorokauden.

Kilpailijat maksavat osallistumisestaan kymmenen miljoonaa ruplaa eli vajaat 160 000 euroa. He voivat myös tulla valituksi katsojien toimesta verkkoäänestyksessä. 

"Tavis pärjää parhaiten"

Tähän mennessä hakijoiden joukossa on ollut pelastusammattilaisia, ammattimatkailijoita, yrittäjiä, valokuvaajia, kultaseppiä ja psykologeja. 

Tuottaja Nikolai Ginzburg uskoo kuitenkin, että parhaiten extremekisassa pärjää tavis.

– Kuulostaa oudolta, mutta tässä projektissa on helpompi selvitä, jos ei ole ammattipelastaja vaan tavallinen ihminen. On tärkeämpää toimia vaiston varassa kuin seurata ohjeita, hän muotoilee. 

Reality on suunniteltu alkavaksi heinäkuussa 2017 ja sen on määrä päättyä 1.4.2018. Tuotantoyhtiö lupaa kansainvälistä viihdettä, ja tiettävästi ainakin viisi maata on jo ilmaissut kiinnostuksensa ohjelman esitysoikeuksiin.

Ohjelman isä Jevgeni Pjatkovski lupaa, että tapahtumat simultaanitulkataan englanniksi, ranskaksi, saksaksi, kiinaksi ja arabiaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat