Sivullinen kuuli Vantaalla nelikon ryöstöaikeista ja päätti toimia – kun kommandopipo puettiin päälle, poliisi oli jo valmiina

Poliisi sai maanantaina estettyä kauppaliikkeessä Vantaan Kivistössä käynnistyneen ryöstön, koska neuvokas kansalainen älysi toimia oikeaan aikaan. Viranomaistiedotteessa kerrotaan, että kansalaisen neuvokas toiminta oli suuressa roolissa. 

– Kansalainen oli kuullut nelihenkisen seurueen keskustelevan ryöstöaikeistaan Kivistön juna-asemalla, kertoo tiedotteessa ylikomisario Jussi Huhtela.

Huhtelan mukaan seurue oli puhunut muun muassa vartijakutsupainikkeesta.

Keskustelun kuullut henkilö päätti soittaa hätäkeskukseen ja niin poliisi sai tietää tapahtuneesta.

Poliisi lähti paikalle muutaman partion voimin. Selvisi, että kohteena oli Kivistön asemalla sijaitseva kauppaliike.

Partiot jäivät paikalle ja pian he näkivät kommandopipopäisen miehen kävelevän paikalle. Tämä meni sisään kauppaan ja partio meni perässä. 

Mies oli kaupan kassalla teräase kädessä ryöstöaikeissa, kun poliisi tuli sisään.

Epäilty ryöstäjä toimi kuten poliisi ohjeisti ja luopui teräaseestaan. Häntä epäillään törkeästä ryöstöstä sekä toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapidosta. 

Myös muut ryöstöä suunnitelleen seurueen jäsenet tavoitettiin. Poliisi selvittää, mikä heidän osuutensa asiassa on.

– Olemme poliisissa alueidemme asukkaita varten ja tämä on oivallinen esimerkki siitä, että yhteistyössä pystymme luomaan turvallisuutta alueillemme ja kansalaisillemme, Huhtela sanoo.

Tiedotteessa kiitellään myös kaupan kassahenkilön rauhallista toimintaa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat