Skandaali Pariisin kisoissa – olympiamitalisti pidätetty

Egyptiläinen painija on pidätetty Pariisin olympialaisissa seksuaalisesta ahdistelusta epäiltynä, kertoo Reuters.

Ranskan poliisi pidätti urheilijan perjantaina aamuyöstä Pariisissa sijaitsevan kahvilan ulkopuolelta. Henkilö pidätettiin, kun hän oli koskenut toisen asiakkaan takamusta, kertoivat syyttäjät. Tapauksesta on aloitettu tutkinta uhrin tehtyä asiasta rikosilmoituksen.

Le Parisienin mukaan painija oli ollut humalassa. Myöhemmin on tullut tieto, että kyse on Mohamed Elsayedista, joka voitti olympiapronssia Tokion kisoissa. Hän on myös viisinkertainen Afrikan mestari. Pariisissa tie tyssäsi ennen mitaliotteluita.

Egyptin olympiakomitean mukaan Elsayedia uhkaa elinikäinen kilpailukielto, mikäli hänet todetaan syylliseksi. Komitean mukaan Elsayed oli jättänyt maan majoitustilat ja sulkenut puhelimensa ennen pidätystä.

Olympialaisissa nähtiin jo aiemmin vastaavanlainen tapaus. Olympiakultaa judossa voittaneen Barbara Maticin isä oli suudellut väkisin vapaaehtoistyöntekijää. Tapauksen tutkinta lopetettiin kuitenkin kesken.

Juttua ja otsikkoa päivitetty klo 19.33: Lisätty tieto pidätetyn henkilöllisyydestä sekä Egyptin olympiakomitean antamat lausunnot.

 

Lue myös:

    Uusimmat