Skotlanti murskasi Färsaaret, Ranska voitti Georgian

Skotlannin jalkapallomiehistö aloitti karsinnan vuoden 2008 EM-kisoihin vakuuttavasti. Skotlanti runnoi selvän B-karsintalohkon 6-0-kotivoiton Färsaarista lauantaina. Voitto oli Skotlannin suurin sitten vuoden 1969, jolloin se kaatoi Kyproksen MM-karsinnassa 8-0. B-lohkon toisessa ottelussa Ranska voitti Georgian vieraissa 3-0. Italia ja Liettua kohtaavat vielä myöhemmin illalla.

Skotlanti karkasi puolessa tunnissa jo 4-0-johtoon, kun Darren Fletcher, Kris Boyd, James McFadden ja Kenny Miller osuivat. Boyd ehti vielä ennen taukovihellystä osua toistamiseen.

Toisella puoliajalla vaihtomies Garry O'Connor pääsi vielä kaunistelemaan voittolukemat 6-0:aan. Ottelua oli seuraamassa Celtic Parkilla 50 103 silmäparia.

Färsaarien EM-karsinta on alkanut murheellisesti, sillä avausottelussaan se kärsi Georgialle tappion samoin lukemin.

Ribéry järjesti Ranskalle voiton Georgiasta

Jalkapallon MM-loppuottelussa Italialle hävinnyt Ranska aloitti EM-karsintaottelunsa lauantaina 3-0-vierasvoitolla Georgiasta. Ranskalaiset hallitsivat Tbilisissä pelattua B-lohkon ottelua, ja Franck Ribéryn alustamista maaleista vastasivat Florent Malouda ja Louis Saha.

Kolmannen osumansa Ranska sai Georgian puolustuksen avustuksella, kun Malkhaz Asatiani laittoi pallon omaan maaliin pelin 46. minuutilla.

Ranska jatkaa EM-karsintapelejään keskiviikkona MM-finaalin uusinnalla, sillä Italia saapuu sen vieraaksi. Georgia jatkaa lohkoa vieraspelillä Ukrainaa vastaan.