SM-liiga-kapteeni luopui kesken kauden C-kirjaimestaan – kertoo nyt vaikeuksistaan

JYP-hyökkääjä luopui kapteeniudesta kesken kauden – kertoo nyt vaikeuksistaan 2:12
Robert Rooba luopui JYPin kapteeniudesta kesken kauden – hyökkääjä kertoo vaikeuksistaan.

JYP-hyökkääjä Robert Rooba teki tammikuussa yllätysratkaisun, kun hän luopui kapteenin C-kirjaimesta. JYPin kausi on ollut vaikea, ja omat vaikeutensa on ollut myös Rooballa. Rooba kertoi kokemistaan haasteista MTV Urheilun lähetyksessä.

Voit katsoa Rooban haastattelun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Rooba aloitti JYPin kapteenina viime kaudella, mutta luopui vastuutehtävästä kuluvan kauden puolivälissä. 

– Olen päättänyt luopua JYPin kapteeniuudesta. Keskustelin asiasta valmennuksen kanssa. Koen, että en ole tällä hetkellä oikea pelaaja siihen rooliin. Uskon, että tämä on oikea ratkaisu niin joukkueelle kuin minulle pelaajana, Rooba sanoi tuolloin JYPin tiedotteessa.

Rooban ratkaisun aikaan JYPissä elettiin kriisiaikoja. Seura oli erottanut joulukuussa päävalmentaja Jukka Rautakorven ja apuvalmentaja Ville Niemisen, eikä voittoja uuden valmentajan Mikko Heiskasen komennossa ollut tullut ainoatakaan. Samaan aikaan myös seurajohto viljeli erikoisia kommentteja Rautakorven ja Niemisen erottamisen syistä.

Rooba oli paukuttanut kaudella 2020–2021 JYPin paidassa 30 maalia ja lähti superkautensa jälkeen vuodeksi Venäjälle KHL-sarjaan. Viime kaudeksi Jyväskylään palannut Rooba keräsi pisteet 11+12, mutta kuluvalla kaudella ei ole kulkenut. 53 ottelua pelannut Rooba on saalistanut ainoastaan pisteet 4+7.

MTV Urheilun lähetyksessä Rooba kertoo kauden aikana kohtaamistaan henkilökohtaisista vaikeuksista.

– Nämä ovat sellaisia asioita, mitä ei kannata hirveästi lähteä julkisuudessa avaamaan. Sen takia ne ovat nimenomaan henkilökohtaisia, Rooba sanoo.

– On ollut vähän erilaista kentän ulkopuolista ja semmoista. Se kuuluu elämään ja se kuuluu urheiluun. Jokainen meistä jossain vaiheessa yleensä käy nämä taistelut. Sellaista on ollut itsellä. Onneksi on ollut hyvä ja turvallinen yhteisö, missä on pystynyt tämän aikana olemaan ja toimimaan. Se on auttanut paljon.

Vaikeudet ovat Rooban mukaan vaikuttaneet miehen peliesityksiin.

– Eikös tilastot kerro faktaa siitä puolelta? Totta kai, on se vaikuttanut. Parhaaseen on joka ilta pyritty ja edelleen pyritään, Rooba toteaa.

– Ei ole tuloksellisesti ollut sellainen kausi kuin itse toivoisi ja varmasti multa myös odotetaan. Mutta se on, mitä on.

Rooba pelaa Jyväskylässä seitsemättä kauttaan. Virolaishyökkääjä sanoo Jyväskylästä ja JYPistä tuleen itselleen tärkeä seura. JYPin kanssa Rooba juhli CHL-mestaruutta vuonna 2018 ja SM-liigan pronssimitaleita vuonna 2017.

– Liiga-uran tai voisi sanoa ammattilaisuran tähän asti tärkein seura. Isoimmat pelimäärät ja maalimäärät ja muut onnistumiset on tullut täällä seurassa ja myös uran ainoat voitot, mitalit on tullut täällä.

Rooban sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkoa miehen puheista päätellen ole tulossa.

– Se, että tämä tie tulee päätökseen, totta kai se on niin sanotusti harmillinen homma, mutta myös tämä asia kuuluu urheiluun.

JYP-Sport SM-liigassa tiistaina kello 18.30 alkaen. Suora lähetys katsottavissa MTV Katsomossa!

Lue myös:

    Uusimmat