SM-liiga-seura värväsi kovia tehoja iskeneen puolustajan

KooKoo vahvistaa rivejään puolustaja Gustav Bourammanilla. Bouramman siirtyy Kouvolaan loppukauden sopimuksella itävaltalaisesta Graz 99ersista.

Sarjataulukossa viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla 10 oleva KooKoo vahvistaa joukkuettaan kevään pelejä varten. Seura tiedotti maanantaina tehneensä loppukauden sopimuksen puolustaja Gustav Bourammanin kanssa. Ruotsissa syntyneellä Bourammanilla on sekä Ruotsin että Suomen kansalaisuus.

27-vuotias Bouramman on viime ja tällä kaudella pelannut ICEHL-liigaa Graz 99ersin paidassa. Tämän kauden 33 ottelussaan hän keräsi tehot 3+21. Bouramman oli seuransa paras pistemies. Viime kaudella 31 ottelua tuottivat tehot 5+13.

Urheilujohtaja Jarno Kultasen mukaan KooKoon puolustajien terveystilanne pakotti seuran reagoimaan. Eero Teräväinen ja Seth Barton ovat loukkaantuneina sivussa arviolta kuukauden.

– Bouramman on sulavasti liikkuva ja hyvin peliä lukeva puolustaja, jonka vahvuus on kiekollisessa pelissä, Kultanen kertoo seuran tiedotteessa.

Aiemmin Bouramman on pelannut Pohjois-Amerikan OHL-, ECHL- ja AHL-liigoissa sekä Ruotsin Allsvenskanissa. Minnesota Wild varasi puolustajan kesän 2015 NHL-varaustilaisuudessa seitsemännellä kierroksella numerolla 201.

– Kausi sujui hyvin minulta henkilökohtaisesti, mutta joukkueena meillä oli vaikeaa ja tipuimme nopeasti pudotuspelikisasta. Tulen KooKoohon todella innoissani, kun pääsen pelaamaan pelejä, joista jokaisella on merkitys, Bouramman sanoo.

Ruotsissa syntyneellä ja asuneella Bourammanilla on vahva side Suomeen äitinsä kautta.

– Äitini on suomalainen, joten sain Suomen passin heti syntyessäni. Ruotsin passin sain vasta, kun olin 12-vuotias. Kun olin lapsi, niin kävimme Suomessa usein kesäisin ja isoisäni asuu edelleen Heinolassa. Mutta en valitettavasti puhu suomea.

SM-liigan siirtoikkuna umeputuu 15. helmikuuta. Sarjan sisäisten siirtojen siirtoikkuna meni kiinni jo tammikuun lopussa. 

Lue myös:

    Uusimmat