Suomalaislupaus suositteli – kanadalaispakki vaihtaa Pohjois-Amerikan SM-liigaan

24-vuotias Seth Barton siirtyy jääkiekon SM-liigassa pelaavan KooKoon riveihin. Kanadalaispuolustaja on solminut kouvolalaisseuran kanssa 1+1-vuotisen, koeajan sisältävän sopimuksen.

Kontrahdin koeaika ulottuu tämän vuoden loppuun, 31.12.2023 saakka.

Barton on pelannut edellisinä kausina Pohjois-Amerikassa AHL:ää ja ECHL:ää. AHL-matseja Bartonille kertyi Grand Rapids Griffinsin riveissä kaudesta 2020–21 viime kauteen kaikkiaan 60 ja tehopisteitä niissä 3+9=12.

Tällä kaudella Barton on tähän saakka pelannut yhden ottelun ECHL:n Cincinnati Cyclonesissa.

– Valitsin KooKoon ja Suomen, koska Liiga on Euroopan kärkisarjoja ja pääsen täällä pelaamaan korkealla tasolla ja hyvien pelaajien kanssa. Kouvolasta en tiedä etukäteen mitään, mutta olen varma, että tulen nauttimaan uudesta ympäristöstä ja kulttuurista, Barton kommentoi KooKoon tiedotteessa.

Miestä oli suosittelemassa SM-liigaan myös suomalainen puolustajalupaus Eemil Viro, 21. Viro kuuluu Detroit Red Wingsin NHL-organisaatioon ja on pelannut AHL:ää niin ikään Grand Rapids Griffinsissä.

– Olen nyt katsonut joitain Liiga-pelejä ja entiset joukkuekaverini kuten Eemil Viro ovat puhuneet hyvää Liigasta. Olen pelannut useiden skandinaavien kanssa samoissa joukkueissa ja olen tullut heidän kanssa aina hyvin juttuun, Barton setvi.

Kultasen kehut

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen luonnehti Bartonia "sulavasti luistelevaksi ja ulottuvaksi puolustajaksi, joka lukee peliä hyvin ja sijoittuu oikein suhteessa kiekkoon ja vastustajaan".

KooKoolla on nyt yhdeksän pakkia.

– Lähdimme kauteen kahdeksalla puolustajalla ja olemme tiedostaneet, että tarvitsemme jo poissaolojen takia todennäköisesti määrään lisäystä, Kultanen kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat