SM-liiga-seuran nuori tähti upeissa asemissa NHL-draftin rankingeissa: "Hyvin lahjakas sentteri"

NHL-jääkiekkoliigan vuosittaiseen uusien pelaajien valintatilaisuuteen eli draftiin on matkaa vielä päälle viisi ja puoli kuukautta, mutta spekulaatiot käyvät tuttuun tapaan kuumina jo näin keskitalvellakin. NHL:n sivustolla esiteltiin perjantaina rankinglistat mahdollisista kärkikierrosten varauksista, ja kansainvälisellä listalla suomalaisedustus on hyvinkin lupaavaa.

Kansainvälisissä sarjoissa eli Pohjois-Amerikan kaukaloiden ulkopuolella pelaavista nuorukaisista kenttäpelaajien ykköseksi on tällä hetkellä rankattu Liigan Jukureiden 17-vuotias hyökkääjä Konsta Helenius.

– Helenius on hyvin lahjakas sentteri, pelaa toista ammattilaiskauttaan Jukureissa. Hän on petollisen nopea, taitava ja fiksu pelaaja ja pelaa itsevarmasti kuin veteraani. Hän ei ole isokokoinen, mutta erottuu joukosta monipuolisella ja taistelevalla otteellaan ja on yhä korkeammalla ennakkorankingeissa, NHL:n kykyjenetsintäosaston Dan Marr kuvaili Heleniusta.

Myös kansainvälisten maalivahtien osalta suomalaisittain näyttää varsin hyvältä. Kärkipaikalla on HPK:n junioreissa pelaava 17-vuotias Kim Saarinen, toisena JoKP:ssa Mestistä pelaava 18-vuotias Eemil Vinni ja viidentenä JYPin junioreiden Veeti Louhivaara. TPS:n Noa Valli on maalivahtilistalla seitsemäntenä.

Kansainvälisten kenttäpelaajien listalla viidentenä on Emil Hemming TPS:stä ja seitsemäntenä Aron Kiviharju HIFK:sta.

NHL:n kesäkuun lopun draftin ykkösvarauksesta ei näillä näkymin ole epäselvyyttä. Kanadalainen keskushyökkääjä, vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa loistanut Macklin Celebrini, 17, on NHL:n kykyjenetsijöiden listalla ehdoton kärkinimi.

Lue myös:

    Uusimmat