SM-liiga-valmentajalta raju vuodatus – yksi sana toistui: "Olen niin häpeissäni"

Lehdistötilaisuus: JYP - Jukurit 5:28
Johan Pennerborn piti painokkaan puheenvuoron JYP–Jukurit-ottelun lehdistötilaisuudessa.

JYPin päävalmentajan Johan Pennerbornin alkutaival SM-liigassa on ollut vaikea. Lauantain kotiottelussa tuli suuri määrä lunta tupaan, kun SM-liigan alkukauden heittopussi Jukurit haki pisteet Jyväskylästä.

Ottelun alku oli jyväskyläläisittäin karmiva. Ottelua ei ollut pelattu kolmea minuuttia, kun Jukurit oli jo ehtinyt 20-johtoon Peter Abbandonaton ja Aleks Haatasen maaleilla.

Alexander Ruuttu osui vielä avauserän lopussa, ja tauolle mentiin Jukurien 30-johdossa. Lopulta pisteet matkasivat Mikkeliin Jukurien kyydissä maalein 4–1.

JYPin päävalmentajalle Johan Pennerbornille ottelun alun tapahtumat olivat liikaa. Ruotsalaisvalmentaja piti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa painokkaan puheenvuoron, jossa toisteli sitä, miten pettynyt oli joukkueensa suoritukseen.

Voit katsoa lehdistötilaisuuden pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Perjantaina hienon vierasvoiton KalPasta hakenut JYP ei valmentajan mukaan ollut alkuunkaan valmis ottelun alkaessa, vaikka valmistautumistyö oli aloitettu heti Kuopion-ottelun jälkeen.

Se oli katastrofi faneillemme. Olen niin häpeissäni. On ikävä sanoa näin. Tämä ei ole reilua kannattajiamme kohtaan, Pennerborn sanaili.

Valmentaja yrittää valmistaa joukkueen joka ilta, joka päivä. Välillä sitä ihmettelee, miten se voi näyttää tuolta, kun on valmennuksen kanssa puhunut henkisestä ja fyysisestä nollaamisesta (KalPa-voiton jälkeen), ja tulos on täysin päinvastainen.

Pennerbornin mukaan syyt JYPin kotiromahdukseen löytyvät henkiseltä puolelta.

Se alkaa päästä, kaikki alkaa aivoista. Tämä ei ole riittävää joukkueeltamme ja vammenukselta. Olen todella, todella pettynyt, Pennerborn sanoi.

– Meidän joukkueemme, minun joukkueeni pitää olla valmiina, kun kiekko putoaa jäähän kello 17. Emme olleet sitä tänään, ja olen todella pettynyt. Varsinkin, kun me valmennuksessa aloitimme työn heti Kuopiossa, fysiikkavalmentaja, apuvalmentajat, minä myös, ja sitten emme olleet valmiina. Se ei riitä joukkueelle ja tälle organisaatiolla. Olen todella, todella pettynyt, Pennerborn toisteli.

JYPin alkukausi Pennerbornin alaisuudessa on ollut haastava. Joukkue on voittanut kuudesta kotiottelustaan kaksi, vieraissa voittoja on tullut yksi lisää. Jyväskyläläiset ovat keränneet 11 ottelustaan 11 pistettä ja majailevat sarjataulukossa toiseksi viimeisenä Jukurien edellä.

 

Lue myös:

    Uusimmat