SM-liigalle järeä vastatoimi – Mestis-seura kiittää TPS:n tukea

TUTO Hockey on valittanut jääkiekon SM-liigan päätöksestä olla myöntämättä sille liigalisenssiä. Turkulainen Mestis-seura jätti muutoksenhakupyynnön Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

SM-liigan lisenssikomitea päätyi viime vuoden lopulla hylkäämään TUTO Hockeyn lisenssihakemuksen ensi kaudeksi – myös sen jälkeen, kun TUTO oli täydentänyt hakemustaan. SM-liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi on sanonut, että TUTOn taloustilanne ei ole ollut Liigan lisenssikriteerien mukainen. TUTOn urheilullista menestystäkään Mestiksessä ei ole katsottu riittäväksi.

TUTO ryhtyi kuitenkin vielä vastatoimiin. Se on jättänyt Urheilun oikeusturvalautakunnalle muutoksenhakupyynnön SM-liigan päätöksestä olla myöntämättä sille kilpailulisenssiä ensi kaudelle. TUTO jätti valituksen 22. tammikuuta eli viime viikon maanantaina.

"Liiga jätti kyseisen vaatimuksen nyt pois"

Viime kauden Mestis-mestari Kiekko-Espoo sai ensi kaudeksi ehdollisen liigalisenssin, TUTO ei. TUTO kokee Kiekko-Espoon ansainneen paikkansa korkeimmalla sarjatasolla kaikkien nykyisten liigajoukkueiden tavoin.

TUTO ilmaisee tuoreessa tiedotteessa valituksensa yhteydessä tavoitteikseen "verrata omaa toimintaansa muihin joukkueisiin" ja "osoittaa päätöksentekoon liittyvät ongelmat ja jopa epätasa-arvon".

– Lisäksi TUTO tunnistaa nyt käynnissä olevan prosessin puutteellisuuden. Normaalisti nousun perusteena pitää olla voitettu mestaruus sekä selkeä ja oikeudenmukainen karsintajärjestelmä ilman mahdollisia kynnysrahoja. Valitettavasti TUTOlla ei viime kaudelta ole Espoon tavoin mestaruutta. 

– Mutta nyt kyse ei ole siitä, vaan siitä, että Liiga itse määrittelemissään pelisäännöissä jätti kyseisen vaatimuksen nyt käynnissä olevan prosessin osalta pois. Liigan avauduttua kaikki olivat oikeutettua hakemaan lisenssiä ja julkisuudessa jopa ihmeteltiin saatujen hakemusten vähyyttä, TUTO kirjoittaa.

Turkulaisseura kertoo huomanneensa hakuprosessin edetessä "täydelliset puutteet" kaikissa prosessin osa-alueissa.

– Huomasimme yksilöiden edun ajavan yhteisön edun edelle. Mutta tärkeimpänä huomasimme, että myös meillä on kaikki lisenssiin oikeutettavat vaatimukset kunnossa tai ainakin siten, miten vaatimuksia on historiassa tulkittu. Halutessa myös meidät olisi voinut valita. 

TUTO selvittää valituskirjelmässään Urheilun oikeusturvalautakunnalle esittäneensä muun muassa herkkyyslaskelmilla, että sillä on myös taloudellinen toimintakyky pelata SM-liigaa.

TPS tuki

TUTO linjaa tulevansa taistelemaan loppuun saakka. Se vakuuttaa tekevänsä kaikkensa turvatakseen tulevaisuudessa "kilpailuun perustuvan järjestelmän ilman perhepiiriä, tai ainakin perheeseen pitää kuulua kaikki".

TUTO kiittää saamastaan tuesta muita Mestis-joukkueita, Pelaajayhdistystä ja SM-liigassa pelaavaa Turun Palloseuraa.

– Ilman TPS vahvaa tukea emme olisi pystyneet jättämään uskottavaa hakemusta.

Lue myös:

    Uusimmat