SM-liigakonkari takoi tujua jälkeä MM-kiekossa – murahti maajoukkueestaan

JYPin tähtipelaajat Jerry Turkulainen ja Robert Rooba jättivät jäähyväiset kannattajille 1:42
Jerry Turkulainen ja Robert Rooba jättivät maaliskuussa jäähyväiset JYPin kannattajille.

SM-liigakonkari Robert Rooba loisti Viron pistehaina jääkiekon 1. divisioonan MM-kisojen B-lohkossa. 

Jääkiekon korkeimman tason MM-turnauksen alapuolella ovat 1. divisioonan turneet, joista korkeammalla on A-lohko ja alempana B-lohko.

Viro sijoittui kuuden joukkueen B-lohkossa Liettuan Vilnassa kolmanneksi. Viro keräsi viidestä ottelusta kahdeksan pistettä. A-lohkoon nousi kaikki viisi otteluaan voittanut, täydet 15 pistettä kerännyt lohkokärki Ukraina. Liettua sijoittui lohkossa toiseksi 12 pinnalla.

Alankomaat putosi 2. divisioonaan lohkojumbona. Se jäi nollaan pisteeseen.

"Nuoren joukkueen tyhmyyttä"

Viro päihitti MM-turnauksen päätösottelussaan perjantaina Kiinan 3–1. Viron kapteeni Robert Rooba teki avauserässä ylivoimalla pelin ensimmäisen maalin ja löi myöhemmin loppulukemat kolmannessa erässä tyhjään rysään.

JYPiä vuodesta 2016 edustanut ja SM-liigassa 12. kautena pelannut Rooba näki Virolla yhä kasvettavaa.

– Hieno taistelu, mutta ottelun lopussa osoitimme jälleen nuoren joukkueen tyhmyyttä, Rooba murahti Viron yleisradioyhtiö ERR:n mukaan.

Turnauksessa Viron pistekärkenä saldolla 5+3=8 säkenöineen Rooban mukaan Viron joukkueen on opittava reagoimaan oikealla tavalla, kun se tekee maalin.

– Englanniksi sanotaan "never too high, never too low". Jos teemme maalin, euforia kasvaa liian suureksi ja fokuksemme katoaa. 

– Meillä on yhä opittavaa, mutta mitali tuli pitkästä aikaa. Voimakkaat kriitikot on jälleen hiljennetty – nuorena joukkueena kehitymme, opimme ja menemme eteenpäin, ja olen hyvin iloinen tuloksestamme.

Rooba on kertonut, ettei hän jatka enää JYPissä.

Lue myös:

    Uusimmat