Jesse Joensuun arvio toteutui – nähdäänkö MM-jäillä huima suomalaistarina?

NHL-lupaus Lenni Hämeenaho takoo loistojälkeä Ässissä – hirmutykkiä hiotaan hartaasti kulissien takana 4:45
NHL-lupaus Lenni Hämeenaho takoo loistojälkeä Ässissä – hirmutykkiä hiotaan hartaasti kulissien takana.

Jääkiekon liigajoukkue Porin Ässien kapteeni Jesse Joensuu mainitsi syyskuussa STT:lle, että porilaisjoukkueen nuoren hyökkääjän Lenni Hämeenahon otteita kannattaa seurata.

– Hän otti viime kaudella ison kehitysaskeleen. Tällä kaudella hänellä on mahdollisuus olla yksi johtavista pelaajista, Joensuu paalutti Liigan kaudenavaustilaisuudessa. 

Reilut kolme kuukautta haastatteluhetken jälkeen Hämeenahon näytöt ovat sellaiset, että hyökkääjä on vastannut hienosti kapteenin odotuksiin.

Marraskuussa 19 vuotta täyttänyt Hämeenaho teki syyskaudella 26 liigaottelussa pisteet 11+6=17. 

Niillä hän oli porilaisjoukkueen paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies, ennen kuin liittyi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-leiriryhmään.

– Pisteitä olisi voinut tulla vähän enemmänkin, mutta olen tyytyväinen. Ei ole jäänyt harmittamaan, Hämeenaho kertoi STT:lle viime torstaina.

"Kilpailukykyinen joukkue"

Hämeenaho antoi haastattelun maajoukkueen mediatilaisuudessa, joka järjestettiin ennen MM-leiriryhmän matkustamista Ruotsiin.

MM-kilpailut käynnistyvät tapaninpäivänä Göteborgissa. Hämeenahon odotetaan olevan yksi avainpelaajista.

– Meillä on hyvä joukkue ja monta pelaajaa, jotka ovat ottaneet hyviä steppejä viime kaudesta ja esiintyneet hyvin tällä kaudella, hän kuvaili joukkuetta.

Suomi kohtaa alkusarjassa Kanadan, Saksan, Latvian ja Ruotsin.

– Voimme odottaa voittoja. Meillä on kilpailukykyinen joukkue, joka voi voittaa kenet vain. Siitä lähdetään.

Kansainvälisestä kokemuksesta on apua

Hämeenaho kuuluu maajoukkueen konkariosastoon. Hän pelaa toisissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissaan ja on edustanut Suomea arvokilpailuissa myös alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa ja Euroopan nuorten talviolympiafestivaaleilla.

Nuorten Leijonien MM-taival päättyi vuosi sitten Ruotsia vastaan puolivälierässä maalein 2–3.

– Se jäi harmittamaan. Siitä voi ammentaa jotain mukaan, vaikka turnaus ei ole nyt tietenkään sama. Oli se oppia sekin, vaikka hävittiin.

Runsaasta maajoukkuekokemuksesta on apua, kun Kajaanin Hokista Ylivieskan Jääkarhujen kautta Porin Ässiin kiertänyt Hämeenaho pelaa viimeistä kertaa nuorisomaajoukkueissa.

– Kansainvälisten pelien vaatimustaso ei tule silmille, kun menee pelaamaan. Se auttaa paljon, kun on kokemusta kansainvälisistä peleistä.

Nuoret Leijonat kokoontui tämän kauden osalta ensimmäistä kertaa jo heinäkuun lopussa, jonka jälkeen maajoukkuetapahtumia on riittänyt. Hämeenaho on ollut yksi parhaista pistenikkareista myös Suomen pelipaita yllään.

– Olemme pelanneet hyvin. Jenkeissä oli kova turnaus heti kauden alussa. Pystyimme pelaamaan hyvin myös marraskuussa Tshekissä.

Jani Nyman, 19, takoo maaleja SM-liigassa – pörssikärjen huiman nousun taustalta löytyy tuntikaupalla kovaa työtä 2:29
Jani Nyman, 19, takoo maaleja SM-liigassa – pörssikärjen huiman nousun taustalta löytyy tuntikaupalla kovaa työtä. Nyman on mukana myös Nuorten Leijonien MM-joukkueessa. 

Lue myös:

    Uusimmat