SM-liigan sensaatiojoukkue hankki MM-kisapakin – Pohjois-Amerikasta haaviin kaksi suomalaista

Jääkiekon SM-liigassa kuluneella kaudella neljänneksi yltänyt KalPa julkisti maanantai-iltana neljä uutta pelaajahankintaa. Yksi heistä on Tanskan maajoukkuepuolustaja, Jukureista tuttu Oliver Larsen.

Mikkelin Jukureissa vuodesta 2021 lähtien pelannut Larsen, 25, siirtyy kuopiolaisseura Kalevan Palloon kaksivuotisella sopimuksella. Jälkimmäisellä vuodella on ulkomaanoptio.

Larsenilla on juuri Tanskan maajoukkueen riveissä edessään uransa viidennet miesten MM-kisat. Hän on pelannut myös Pekingin olympialaisissa 2022.

Ilta-Sanomat uutisoi tammikuussa Larsenin siirtymisestä KalPaan.

Larsenin lisäksi KalPa-puolustukseen liittyy Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:sta Iivari Räsänen. KalPasta tutun hyökkääjä Aapeli Räsäsen 22-vuotias pikkuveli solmi kuopiolaisseuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Myös kaksi uutta hyökkääjävahvistusta julki

KalPan hyökkäyksessä nähdään uusina pelaajina Joensuun Kiekko-Pojista Mestiksestä siirtyvä Viron maajoukkuemies Kristjan Kombe sekä Yhdysvalloista NCAA-yliopistosarjasta saapuva Veeti Miettinen.

Kombe, 20, loisti kuluneella Mestis-kaudella JoKP:n pistetykkinä taottuaan 48 runkosarjaotteluun mainiot 51 (16+35) tehopistettä. Seitsemässä pudotuspelimatsissa nuori mies summasi viisi (0+5) pinnaa. Hän rustasi nimensä 1+2-vuotiseen KalPa-sopimukseen.

22-vuotias Miettinen oli puolestaan viime kaudella St. Cloud Staten yliopiston joukkueen paras pistemies tehoin 20+15=35. Hänen KalPa-pahvinsa on kaksivuotinen.

KalPa paljasti tänään pelaajahankintojensa lisäksi myös runsaasti jatkosopimuksia, ja sen joukkue on kuopiolaisseuran sanoin "on paria piirtoa vaille valmis".

KalPaa pidettiin kuluneella kaudella SM-liigan sensaatiojoukkueena. Se joutui runkosarjan seitsemännen sijansa myötä pelaamaan puolivälieräpaikasta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Sportin pudotettuaan se laittoi lauluun puolivälierissä runkosarjakakkosen Ilveksen ja eteni aina pronssipeliin, jossa se kuitenkin hävisi Oulun Kärpille vieraissa 0–1.

Lue myös:

    Uusimmat