SM-liigassa yksi kolmikko tekee nyt hurjaa tuhoa – tässä on puolestaan HIFK:n jäätävä vahvuus

HIFK ja Kärpät häikäisevät nyt kahdella eri osastolla, mistä on kyse? 3:48
Video: HIFK ja Kärpät häikäisevät nyt kahdella eri osastolla, mistä on kyse?

Kevät on jo aivan ovella, mikä tietää sitä, että jääkiekon SM-liigassa mennään tiuhaan tahtiin kohti pudotuspelivaihetta. Keväällä erikoistilanteet nousevat valtavaan rooliin. Näiden saralla erityisesti HIFK ja Kärpät vakuuttavat tällä hetkellä – joskin eri alueilla.

Kärppien ylivoima on ollut tämän vuoden puolella jäätävän tehokas. Kun mukaan lasketaan tammikuun ja helmikuun otokset, eli 18 ottelua, Kärppien ylivoimaprosentti on ollut peräti 38,89. 

Kärpät on saanut sangen vähän ylivoimaa (36 kappaletta), mutta se on tehnyt näiden aikana 14 osumaa.

– Kyllähän Kärpillä tällä hetkellä… siellä on kaksikko (Teemu) Turunen ja (Ville) Koivunen, MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin sanoo aiheesta.

Yksistään Turunen on laukonut tällä kaudella 12 ylivoimaalia. Koivunen on puolestaan napannut ylivoimalla 16 syöttöpistettä.

Kaksikon kyytiin voidaan laskea myös puolustaja Miika Koivisto, joka on takonut tällä kaudella ylivoimalla tehot 3+19=22.

Kyseinen kolmikko on erottunut selvästi muista, kun tarkistellaan vuoden alun otantaa. Koivisto (18 ottelua, 2+10=12), Turunen (18 ott, 5+4=9) ja Koivunen (18 ott, 0+9) ovat olleet Liigan alkuvuoden tehokkaimpia ylivoimapelaajia.

HIFK sen sijaan loistaa alivoiman puolella. Sen koko kauden alivoimaprosentti on peräti 87,84. Tämän vuoden puolella (19 ottelua) prosentti on ollut vieläkin kovempi: 88,68.

Minkä takia HIFK:n alivoima on niin vahva? Ja mitä Turunen, Koivunen ja Koivisto tekevät niin oikein Kärppien ylivoimalla? Lisää tästä jutun yläreunan videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat