Vastustajat alkaneet kavahtaa tätä tähteä SM-liigassa – "Harvoin on yhden pelaajan arvo noin iso"

Kärpät tekee 3-1 maalin 1:32
Tässä Kärppien Reid Gardinerin viimeisin osuma – suora lyöntilaukaus Sportin verkkoon viime lauantaina.

Kärppien kanadalaislaituri Reid Gardiner, 28, on MTV Urheilun asiantuntijan Karri Kiven papereissa jääkiekon SM-liigan runkosarjan ensimmäisen neljänneksen arvokkain pelaaja. 

Mestarisuosikki Kärpät on ollut pelillisesti tuuliajolla. 13 ottelua pelannut oululaisryhmä on päästänyt eniten maaleja alkukaudella (49), ja Kivikin on puhunut siitä, ettei Kärppien oman alueen puolustuspeli ja avauspeli toimi. 

Tämän hetken sarjavitosen 21 pistettä ovat tulleetkin pääosin yksilöonnistumisten kautta. Tästä päävastuuta ovat kantaneet hiljattain loukkaantunut Teemu Turunen (6+8=14), Michal Kovarcik (3+17=20) ja varsinkin Gardiner (14+8=22). 

Gardiner on tehnyt kolmella edelliskaudella SM-liigassa pääasiassa JYPin paidassa 23, 27 ja 24 osumaa, joten nykyinen maalitahti on suorastaan posketon. 

– Gardiner on lähes pelissä kuin pelissä kaventanut, tuonut joukkuettaan tasoihin tai antanut jotain eloa Kärpille. Harvoin on yhden pelaajan arvo noin iso, Karri Kivi kehuu. 

– Minä huomaan oikein vastustajistakin, että kun Gardiner saa kiekon, niin siellä tulee sellainen "jaahas"-reaktio. Häntä ei kannata päästää sinisen alta laukomaan, sillä hän on niin kuuma nyt. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kiven mukaan Gardiner on tyypillinen esimerkki pelaajasta, jonka itseluottamus on aivan tapissa. 

– Silloin pelaaja ottaa aloitteet. Hän tekee asioita ensimmäisenä, eikä odottele, mitä tapahtuu.

Gardiner on tehnyt lähes kolmasosan Kärppien alkukauden 46 maalista.  

– Hän on ollut Kärpille kaikki kaikessa, että siellä on jonkinlainen rauha säilynyt. Ensimmäisen neljänneksen MVP (arvokkain pelaaja), Kivi summaa. 

Kärppien kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla KalPaa vastaan. 

Asiantuntijoilta kovaa kritiikkiä Kärpille – Karri Kivi: "Lanka aivan hukassa!" 3:01
Asiantuntijoilta kovaa kritiikkiä Kärpille – Karri Kivi: "Lanka aivan hukassa!"

Lue myös:

    Uusimmat