SM-liigasta tuttu kohuvahti löysi juuri joukkueen – nyt tärähti pikapotkut

Lahden Pelicansista tuttu tshekkivahti Patrik Bartosak on saanut lähtöpassit uudesta seurastaan – ennen ensimmäistäkään pelattua ottelua. 

Bartosakin ja slovakialaisseura HK Spisska Nova Vesin sopimuksesta kerrottiin viime viikolla. Nyt se on kuitenkin purettu.

Seuran tiedotteen mukaan sopimuksen purkamisen keskeinen syy on se, että Bartosak kieltäytyi Slovakiaan saapumisensa jälkeen lääkärintarkastuksesta, joka kuuluu sopimukseen.

Maalivahti ei siis ehtinyt esiintymään slovakialaisjoukkueen paidassa kertaakaan. 

– Emme käännä hänelle selkäämme. Olemme valmiita ojentamaan auttavan kätemme, sillä hänen tarinansa ei ole ainutlaatuinen urheilumaailmassa, ja haluamme olla esimerkkinä siitä, että ihmiset, eivät vain ammattiurheilijat, tarvitsevat apua, Nova Vesin tiedotteessa sanotaan. 

Bartosak aloitti kautensa kotimaassaan Tshekissä Mountfieldissä. Marraskuussa sopimus purettiin, sillä veskari jätti saapumatta joukkueen tapahtumiin. 

Bartosakilla on kohujen täyttämä historia. Puolitoista vuotta sitten hänen väitettiin hyökänneen isänsä kimppuun. Vuonna 2019 Bartosak kärysi ratista Tshekissä ja puhui mielenterveysongelmistaan, joihin hän myös kertoi hakeneensa apua. 

Jo neljä vuotta ennen tätä Bartosak oli saanut tuomion Yhdysvalloissa kuristettuaan ja uhkailtuaan tyttöystäväänsä.

Bartosak on edustanut SM-liigassa Lahden Pelicansia kahteen eri otteeseen vuosina 2020–2023. Viime keväänä hän oli torjumassa lahtelaisia SM-hopealle.

Lue myös:

    Uusimmat