SM-liigatähden jatko vaakalaudalla – Kärpät väijyy kuumeisesti vastausta

Oulun Kärpät teki kovia hankintoja heti Liiga-kauden päättymisen jälkeen. Silmät ovat edelleen auki. Urheilujohtaja Mikko Myllykosken mukaan hyökkääjä Joonas Kemppainen pohtii uransa jatkoa, mutta hänelle olisi tilaa oululaisten rosterissa.

Pronssille viime kaudella yltänyt Kärpät on kiinnittänyt kevään aikana riveihinsä Liigassa mainiota jälkeä tehnyttä ulkomaalaista hyökkäysvoimaa, kun Reid Gardiner, Michal Kovarcik ja Ben Tardif liittyivät joukkueeseen ensi kaudeksi. 

Viimeisimpänä Kärpät nappasi hyökkääjä Patrik Virran kesäkuun lopussa. Urheilujohtaja Mikko Myllykosken mukaan vahvistuksia etsitään edelleen ennen kauden alkua. 

– Kyllä tässä on oltu edelleen aktiivisia. Yhtä tai kahta hyökkääjää ollaan hakemassa. Ei olla sitten vaan pärjätty tarjouskilpailussa. Ei se aina ole rahastakaan ollut kiinni. Pelaajat ovat syystä tai toisesta päätyneet muualle.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt nosti hiljattain Satakunnan Kansan haastattelussa esiin huolensa Liigan kilpailukyvystä pelaajamarkkinoilla. Sahlstedtin mukaan ulkomaalaispelaajia on entistä vaikeampi hankkia Suomeen. Myllykoski allekirjoittaa kollegansa puheet.

Kärpät-pomo nostaa esimerkeiksi myös suomalaisnimistä Otto Koivulan ja Joona Luodon, jotka kumpainenkin valitsivat ensi kauden osoitteekseen Ruotsin. 

– Uskon, että siinä kohtaa myös se raha on ollut huomattavasti parempi, kuin mitä me täällä Suomessa olemme pystyneet tarjoamaan. Tshekissäkin on muutama joukkue, joissa pystytään maksamaan kovia liksoja. Nämä sarjat vievät nyt muutamia pelaajia, jotka ovat voineet aiemmin harkita Suomeenkin tulemista. 

Kemppainen pohtii lopettamista

Kärppiin pari kautta sitten palanneet Joonas Kemppainen, 36, ja Julius Junttila, 32, ovat tällä hetkellä ilman sopimusta. 

Junttilan ura on todennäköisesti jatkumassa muualla.

– Ei olla Juliuksen kanssa keskustelu jatkosta, Myllykoski sanoo.

Kemppainen puolestaan pohtii Myllykosken mukaan nyt sitä, jatkuuko ura ylipäätään. Kaksinkertainen Suomen mestari olisi kuitenkin tervetullut lisä joukkueen hyökkäykseen.

– Hän ei ole vielä ainakaan meille pystynyt ilmoittamaan, että meinaako pelata. Tilannetta ollaan tasaisesti kyselty, Myllykoski sanoo.

Kemppainen on pelannut urallaan 577 SM-liigaottelua Kärppien, Ässien ja HPK:n paidassa. NHL:ssä sentteri on kiekkoillut 44 ottelua ja KHL:ssä kaikkiaan 324 peliä. 

Leijonissa Kemppainen on pelannut kahdet MM-kisat ja vuoden 2018 olympialaiset. 

Lue myös:

    Uusimmat