Soihtuselkkaus keskeytti ottelun – Jonne Virtanen kertoi näkemyksensä Jokerit-kannattajista

Turussa tapahtuu: savupommi paukahtaa Jokerit-fanien päädyssä, palohälytys päälle 4:24
Savupommi paukahtaa Jokerit-fanien päädyssä, palohälytys päälle.

TUTOn ja Jokerien lauantainen Mestis-ottelu keskeytyi avauserässä, kun Jokerien katsomonosassa sytytettiin soihtu.

Soihdusta lähtenyt savu aiheutti Turun Rajupaja-areenalla palohälytyksen, kun ottelun avauserää oli ehditty pelata vain minuutti. Tuon minuutin aikana TUTO oli jo ehtinyt siirtyä ottelussa 1–0-johtoon Samu Markkulan maalilla.

Joukkueet komennettiin savuepisodin seurauksena pukukoppeihin, ja ottelu keskeytyi yli tunniksi.

Eihän se ihan yksinkertaista ole, mutta tietenkin siinä odottelee molemmat joukkueet yhtä kauan. Kyllä se erikoiselta sillä tavalla tuntuu, että tuntihan me siinä odoteltiin ihan tyhjän päällä. En tiedä vaikuttiko se sitten meidän ensimmäsien erän peliin, Jokerien päävalmentaja Risto Dufva pyöritteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Muu pelitapahtuma: TUTO Hockey - Jokerit 5:15
Jokereiden Risto Dufva ja TUTOn Jonne Virtanen kommentoivat ottelun tapahtumia lehdistötilaisuudessa.

TUTO voitti lopulta ottelun maalein 21. Ottelun jälkeen TUTOn päävalmentaja Jonne Virtanen kiitteli lauantain ottelun tunnelmaa. Jokerit houkutteli Rajupaja-areenalle 2 950 katsojaa.

Valmentaja sanoi tunnelman vieneen välillä mukanaan, mistä sanoi ottavansa opikseen.

Mutta on kyllä siistiä. Viime vuodesta oli kokemus siitä, kun tämä halli on täysi. Ei sitä oikein muut ole saaneet (täyteen) kuin vastustajan seura (Jokerit), Virtanen sanoi.

Virtasella oli myös sananen sanottavanaan ottelun alun soihtuvälikohtauksesta.

Toi on hieno toi kannattajakulttuuri. On turha lyödä siitä Jokereiden kannattajia, jos yksittäinen ihminen siellä hölmöilee tai muutama ihminen, että tervetuloa vaan uudelleenkin, jos saataisiin tällaiset hulabaloot pytyyn.

Jokerit pahoitteli tapahtunutta verkkosivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa.

– Meillä on nollatoleranssi tämän tapaiseen käytökseen, ja haluamme pyytää anteeksi koko yhteisömme puolesta. Vaikka olemme todella iloisia faniemme intohimosta ja tuesta Jokereille, niin tämä kyseinen toimintamalli ei ole oikea tapa kannustaa. Tulemme käymään asian läpi kannattajaryhmiemme kanssa, jotta vastaavaa ei tulla jatkossa näkemään, Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni sanoi.