Soini: Jos ihmiset tietäisivät Suomen sitoumuksista enemmän, syntyisi kapina

Julkaistu 29.06.2012 10:06(Päivitetty 20.08.2012 21:42)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää EU-huippukokouksen tulosta epäonnistuneena, muttei yllätyksellisenä.

— Päätös oli sellainen, mitä se ei missään nimessä olisi saanut olla. Yhteisvastuun edistäminen, pankkiunionin perustaminen ja se, että vakuusmekanismista aletaan käydä velkakirjakauppaa, tietää suomalaisille lisää maksettavaa entisten lisäksi. Tämä ei edes vielä auta tähän kriisiin, koska tämä on euron kriisi, kilpailukykykriisi ja nämä lääkkeet ovat vääriä, Soini totesi MTV3 Uutisten haastattelussa.

— Ikävä kyllä tämä ei ollut yllätys. Kun myötämäkeen juostaan ja rahahanat ovat auki, niin kauan niihin tavaraa tulee. Niin kauan kuin pörssipelureille annetaan rahaa, niin kauan ne siinä pelaavat.

Kapina tulossa

Soini uumoilee, että auki oleva piikki saa suomalaiset pian barrikadeille.

— Tähän liittyy demokratian näkökulma. Näitä päätöksiä runnotaan läpi yön pimeinä tunteina ja kansa pidetään pimennossa. Jos ihmiset tietäisivät, mihin heidät on poliittisesti sidottu, täällä syntyisi suurempikin kapina. Se on tulossa, kun Suomi alkaa syksyllä leikata oman kansan toimeentulosta ja samaan aikaan otamme velkaa, jolla rahoitamme muiden pelivelkoja. Ei tällainen tule poliittisesti menemään läpi ilman seurauksia.

Soinin mukaan Suomen tulisi laittaa piste velkojen takaamiselle.

— Suomen pitäisi ilmoittaa, että piikki on meidän kohdaltamme kiinni, emme maksa. Lisäksi meidän on tehtävä suunnitelma eurosta irrottautumiseksi. Nyt näyttää tulevan se totuuden heti, että joko me sitoudumme yhä enemmän ja enemmän maksamiseen tai sitten me astumme ulos. Nämä vaihtoehdot jäävät käteen pitkällä aikavälillä.

(MTV3)

Katainen: Suomi ei ole tehnyt isoja myönnytyksiä

Tästä kaikesta päätettiin

Holm: Suomalaisista tuli yhä suurempia kriisin maksajia

Huippukokouspäätökset nostivat euroa ja pörssejä

Suomen vaikeata saada enää vakuuksia

Suomen vakuusehdotus tyssäsi - euromaat suostuivat Italian ja Espanjan vaatimuksiin

Tuoreimmat aiheesta

Talous