Sol Bamba, 39, on kuollut

Entinen Norsunluurannikon maajoukkuejalkapalloilija Sol Bamba, 39, on kuollut. 

Bamban kuolemasta kertoo turkkilaisseura Adanspor, jonka teknisenä johtajana mies toimi. Bamba sairastui Adansporin mukaan ennen joukkueen ottelua, ja hänet vietiin Manisassa sairaalaan, jossa hän menehtyi.

Bamballa diagnosoitiin vuonna 2021 Non-Hodgkin-lymfooma, joka on toinen kahdesta imusolmukesyövän suurimmasta päätyypistä. Bamban kerrottiin kuitenkin päässeen syövästä kemoterapian jälkeen ja hän jatkoi pelaamista vuoteen 2022, viimeisimpänä pelaajauransa seurana englantilainen Middlesbrough.

Ranskassa syntynyt Bamba pelasi nuorena Paris Saint-Germainissa. Toppari toimi urallaan muun muassa ikonisen seuran Leeds Unitedin kapteenina. Englannin Valioliigaa hän pelasi kaudella 2018–19 Cardiff Cityssä, jota hän oli nostamassa pääsarjaan.

Bamba toimi vuonna 2023 hetkellisesti myös Cardiff Cityn apuvalmentajana. Cardiff City luonnehti Bambaa seuralegendaksi, jonka vaikutus seuraan oli "mittaamaton".

– Hän oli sankari meille kaikille, johtaja kaikissa pukukopeissa ja todellinen herrasmies. Ajatuksemme ovat hänen ystäviensä, perheensä ja kaikkien luona, jotka olivat onnekkaita saadessaan tuntea Solin ja rakastaa häntä, Cardiff City kirjoitti.

Bamba pelasi urallaan myös Mixu Paatelaisen valmennuksessa skotlantilaisessa Hibernianissa, jota suomalainen luotsasi vuosina 2008–09. Vaikka Bamba oli tavannut operoida keskuspuolustajana, Paatelainen ylisti miehen pelaamista alaisuudessaan puolustavana keskikenttäpelaajana. Paatelainen kehui norsunluurannikkolaista suuresta nopeudesta ja fyysisyydestä.

Norsunluurannikon maajoukkueessa Bamba pelasi 46 ottelua. Hän oli edustamassa maata Pekingin olympialaisissa 2008 ja MM-kisoissa 2010 sekä 2014.

Lue myös:

    Uusimmat