Sotkamo vei toisenkin Superpesis-finaalin – hurja käänne ratkaisuhetkillä

Sotkamon Jymy voitti miesten Superpesiksen toisessa loppuottelussa Manse PP:n 2–1 (2–5, 4–2, 3–2) ja johtaa loppuottelusarjaa voitoin 2–0. 

Avausjakson voittanut Manse johti toista jaksoa 1–0, mutta Sotkamo takoi jakson viimeisessä vuoroparissa neljä juoksua ja vei ottelun supervuoroon. 

Jymy-lyöjäjokeri Roope Korhonen nousi isäntien herättäjäksi kreivin aikaan, toisen jakson 4 . vuoroparin alussa. Korhonen pamautti läpi kakkospuolelta, mikä toi kolme juoksua, mutta lyöjä itse paloi kolmospesälle.

Tämä käänsi kuitenkin ottelun kulun, ja Jymy pelasi hetken aikaa kuin hurmoksessa. Tämä kantoi myös supervuoropariin. Sen Jymy voitti 3–2 ja on näin voiton päässä toisesta peräkkäisestä mestaruudesta.

Mestariksi yltää kolmella voitolla, ja Jymyllä on mahdollisuus ratkaista sarja kolmannessa loppuottelussa ensi lauantaina Tampereella.

Pronssi Kouvolaan

Kouvolan Pallonlyöjien miehistö päätti kautensa pronssimitalit kaulassaan. KPL:n kaikkien aikojen kuudennet SM-pronssit ja 20:s mitali (5–9–6) irtosi Kempeleen Kirin kustannuksella voitoin 2–0.

KPL:n jokerit Patrik Wahlsten ja Juha Korhonen löivät viisi juoksua mieheen. Joukkueen kapteeni Matti Latvala (kl 7/7) teki nelonen hihassaan sataprosenttista työtä mailan varressa ja toi neljä juoksua.

KPL:lle mitali oli viides seitsemän viime kauden aikana.
 

Lue myös:

    Uusimmat