Stadin Silakkamarkkinat suljettu syysmyräkän takia – sateet ja tuulet voimistumassa

Stadin Silakkamarkkinat on jouduttu sulkemaan tältä päivältä kovan tuulen vuoksi. Suomen yli pyyhkivän rajun syysmyrskyn odotetaan aiheuttavan haittaa myös liikenteelle.

Helsingin Kauppatorilla sunnuntaista asti vietettyjä Stadin Silakkamarkkinoita ovat tänään koetelleet tuuli ja sade, kertoo Helsingin tapahtumasäätiö.

– Sääennuste lupaa kovia tuulenpuuskia, eikä markkinoiden turvallisuutta pystytä takaamaan ennusteen mukaisissa sääolissa. Markkinat suljetaan tältä päivältä, mutta avataan taas sään salliessa huomenna, tapahtumasäätiön tiedotteessa kerrotaan.

Helsingissä tuulenpuuskien on ennustettu nousevan tämän päivän aikana yli 20 metriin sekunnissa.

Syysmyräkkä vihmoo Suomea – sateet ja tuulet voimistuvat iltaa kohti

Suomeen tänään keskiviikkona saapunut matalapaine tuo mukanaan runsaita sateita ja voimakkaita tuulia. Sateet alkoivat aamulla lounaisrannikolta ja liikkuvat torstaiyöhön mennessä kohti Lappia.

Ilmatieteen laitokselta kerrottiin STT:lle kello kolmen aikaan iltapäivällä, että sateet ja tuulet ovat voimistumassa iltaa kohden. 

Suurimpia sademääriä povataan maan etelä- ja lounaisosiin, kun taas kovimpia puuskia on tiedossa Itä-Suomeen, jossa tuuli saattaa yltyä puuskissa myrskylukemiin.

Juttua päivitetty tuoreilla säätiedoilla 9.10.2024 kello 16.32.

Lue myös:

    Uusimmat