Sudet tappoivat hirvijahdissa olleen metsästyskoira Patun: "Mitään ei ollut tehtävissä"

Sudet tappoivat metsästyskoiran kesken metsästyksen sunnuntaina Sotkamossa.

Kokenut hirvikoira, 3,5-vuotias Patu, oli juuri löytänyt toisen jahtipäivän ensimmäisen hirven ja alkoi haukkua sitä.

Koiran omistaja Mikko Kananen kertoo Suomen Metsästäjäliiton tiedotteessa, että sudet löysivät Patun todennäköisesti hirvenhaukun perusteella.

– Patu-koiran kohtaloksi koitui hirvenhaukku, jonka perusteella sudet sen löysivät, Kananen kertoo.

Tiesitkö tämän koiravahingon korvaamisesta?

Jos susi tappaa koiran, on siitä mahdollisuus saada rahallista korvausta. Suden aiheuttamasta koiravahingosta tulee ilmoittaa viipymättä vahinkopaikkakunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle. Näin tieto vahingosta päätyy myös riistavahinkorekisteriin.

 

Toimi näin petovahingon sattuessa:

  • Ilmoita pedon aiheuttamasta vahingosta heti vahinkokunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle ja riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilölle. 

  • Ilmoita myös poliisille.

  • Varo jälkien peittymistä.

  • Valokuvaa vahingot ja tapahtumapaikka.

Kananen itse löysi koiransa luokse sen GPS-pannan avulla ja kertoi susien odottaneen koiran raadon luona siihen asti, että Kananen oli jo todella lähellä.

– Todennäköisesti pari sutta oli ollut koirani kimpussa, ja sen selkäranka oli purtu poikki ja kaulassa oli puremajälkiä. Eivät pedot kerenneet jäädä aterioimaan, kun olin jo paikalla, mutta mitään ei ollut tehtävissä, kertoo Kananen tiedotteessa.

Kananen kertoo jo kerran aiemminkin menettäneen koiran susille, edellinen kerta oli kuusi vuotta sitten treenireissulla.

Metsästäjäliitto kertoo tiedotteessaan, että metsästyskaudella 2023–2024 sudet tappoivat tai raatelivat 66 metsästyskoiraa. Metsästäjäliiton mukaan koirien käyttö vähenee vuosi vuodelta susien määrän kasvaessa, koiranomistajien pyrkiessä suojelemaan koiriaan.

Lue myös:

    Uusimmat