Suomalainen tapa järkytti brittiläisen Joelin

Suomi-kuvaa maailmalle somen voimalla 9:49
Mitä suosittu, Very Finnish Problems -sivustoja tekevä brittimies todellisuudessa ajattelee Suomesta?

Very Finnish Problems -meemitilien huumori pohjautuu suomalaisuuteen, mikä voi ulkomaalaisen silmin näyttää jopa oudolta.

Brittiläinen Joel Willans on luonut humoristista sisältöä sosiaaliseen mediaan suomalaisen kulttuurin erikoisuuksista ja saanut maailmanlaajuista huomiota. Willans on luonut monelle tutun Very Finnish Problems -sosiaalisen median tilin, jolla on yhteensä 1,3 miljoonaa seuraajaa eri alustoilla.

– Asiat, kuten henkilökohtainen tila ja small talk saavat minut aina nauramaan, koska kontrasti on niin suuri, kun menen takaisin Isoon-Britanniaan.

Willans on asunut Suomessa jo kymmeniä vuosia, mutta muistaa edelleen ensimmäisen kokemansa kulttuurishokin. Se tapahtui, kun hän tapasi suomalaisen puolisonsa sukua.

– Tapaan perheen, mutta kyseessä ei ole vain hänen perheensä, vaan koko suku. Päästään maatilalle, ja siellä oli noin 100 blondia ihmistä, Willans kuvailee.

– Noin tunnin jälkeen he sanoivat, että nyt mennään saunaan. Ajattelin, että hienoa, pääsen kokeilemaan tätä uutta kulttuurikokemusta. 

– Kävelimme järvelle, ja kaikki alkoivat riisuutua alasti. Olin ihan, että: "Whoa, hetkinen! Juurihan vasta tapasin teidät kaikki".

Mikä suomalaiskulttuurissa naurattaa ja viehättää? Katso juttu videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat